keskiviikko 27. maaliskuuta 2013

Kangaskassi-innostus

Meillä oli tarvetta parille kääntökassille, joissa voisi hilata lasten villaavaatteita ym. päivittäistä kodin ja hoitopaikan välillä, sekä omia ulkoiluvaatteita työpaikalle ja takaisin.
Tästä ajatuksesta syntyi pari kääntökassia ja nämä olivatkin niin koukuttavia että näitä voisi ommella aina vain lisää ja lisää, yhdistellen mitä herkullisimpia kankaita ja kuoseja keskenään..

Tämän kanssin kankaat huusivat päästä yhteen vaikka olivatkin ihan eri puolilla kangaskauppaa. Kumpikaan ei vain antanut mielenrauhaa ennenkuin päätin laittaa ne yhteen. Ilmeisesti taas näin keväällä kaipaan kirkkaampia värejä ja voimakkaita kontrasteja.. Näma kankaat ovat sellaista vähän napakampaa polyesteri-puuvillaa, jossa on hieman satiininen pinta (joka ilmeisesti aavistuksen verran hylkii vettä joka on tosi kiva kun tätä kassia kannellaan ulkona myös tihkusateessa/lumessa)Tähän toiseen kassiin kankaat löytyivät kotoa jo valmiiksi. Enkä edelleenkään tykkää sinisestä mutta näköjään taas tuollaista sinisensävyistä Marimekko-kangasta meiltä löytyi eikä muutakaan tähän hätään ollut. Lopputulos on silti ihan kiva. Mustavalkoinen kangas on entinen käyttämätön tyynyliina, joka juuri ja juuri riitti tähän kassiin, kun auoin saumat ja sain hyödynnetyksi sen sisälle käännetyn lipareen joka noissa tyynyliinoissa yleensä on.. Tämän kassin materiaalit ovat siis ihan tavallista puuvillaa.
Oma kännykkä-rahapussi oli jo niin raihnainen ja reikäinen että sitä ei enää kehdannut ottaa kaupankassalla esille, joten kankaan jämistä tuli vielä tuommoinen yläkuvassikin oleva uusi pussukka. Kuvista ei oikein näy (ekaa kuvaa klikkaamalla isommaksi ehkä kaikkein parhaiten), mutta pussukan etupuolen kangas on rypytetty paikoilleen, ja tämä malli on ihan hurjan nätti luonnossa..


Vielä keksisin pari käyttötarvetta tällaiselle, ja yhteen olisi kankaatkin jo, joten enää tarvittaisiin sitä aikaa toteuttaa visiot. Onnistuin kuitenkin itsekin sairastumaan tähän lapsilla olevaan influenssaan joten ompelukoneet saavat edelleen ihmetellä miksei kukaan istahda nykyään enää eteen....

3 kommenttia:

 1. Miten ihanan mallisia kasseja. Oletko itse tehnyt kaavan? Kankaatkin tosi nättejä. Pieni pussukkakin suloinen. Kätevää! Toipumista sinulle:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Noiden kangaskassien kaava oli sellainen minulla vuosia pyörinyt netistä tulostettu kaava, mutta sitäkin muokkasin aika monesta kohtaa ettei ihan samanlaiseen taida missään olla kaavoja. Pikkupussukan idea on otettu netistä, toteutus ihan omien kokeilujen pohjalta valmistunut..

   Juuri eilen illalla pähkäilin että tykkäisitköhän tällaisesta kassista? Voisin tehdä vaikka jostakin Marimekon kankaasta jos niistä löytyisi mieluisaa, kun MM-myymälä olisi tuossa vieressä josta saisin kätevästi kankaat.. Toinenkin idea olisi... ...mutta pitää vielä tutkailla sinun blogiasi vinkiksi minkätyylisestä pidät ;)

   Poista
  2. Ihana ajatus, tykkäisin varmasti:-). Älä nyt kuitenkaan liikaa näe vaivaa ;).Tee mikä sinusta tuntuu hyvältä:-).

   Poista