perjantai 12. huhtikuuta 2013

Pikapäivitys valmistuneista

 Eipä ole koneiden edessä tarvinnut juurikaan aikaansa kuluttaa, sen verran ahkerasti on lapset sairastelleet.. vaikka onhan se tietysti ihan odotettavissa kun töihin palaa ja sitäkautta lapset hoitoon, niin alkaa se vastustuskyvyn hankkiminen aika tehokkaasti..

Jotain on kuitenkin ollut pakko tehdä että arki pyörii eikä sen pesukoneen tarvitse ihan niin usein.

Itselle valmistui lyhythihainen, jota näin kylmemmillä ilmoilla voi pitää tällätavalla pitkähihaisen kanssa, kesällä sitten ihan pelkiltään. Taskutkin ilmestyivät eteen, taskuja kun olen kovasti töissä ollessa vaatteisiin kaivannut.


Taidankin erottaa lastenvaatteet ihan omaan postaukseensa, mutta yhden vinkin vielä laitan sellaisille jos löytyy vielä joku joka ei ole ennen tällaistä keksinyt koettaa..


Eli ratkaisua ongelmaan, jolloin juuri sopivan väriset langat on jo kiinni siellä ompelukoneessa ja saumurissa, tai sitten sitä juuri oikeaa sävyä ei ole kuin se yksi rulla.. Kuvassa on nyt kaikki eri sarjan rullia, mutta yhtähyvin voisivat olla vaikka puolia jokainen, tai alalankana iso rulla ja neulalangat puolista.....

Eli ainakin minun Bernina Auroran puolat sopivat noihin Berninan peitetikkikoneen tappeihin sopivan naftisti pysyäkseen hyvin kiinni, joten ompelukoneella voi puolata haluttua väriä tarvittavaan määrään puolia ja eikun ompelemaan. Itse ainakin yllätin itseni vähän ahtaasta ajattelutavasta, sillä vaikka puola näyttää pieneltä, neulalankana sitä ei kulu kovin paljoa ja yhdellä puolallisella ompelee vaikka kuinka ja monta puseroa!

4 kommenttia:

 1. Kiitos taas vinkistä! Just olen miettinyt, että pitäs hankkia isoja rullia niin useasta eri väristä. No sinun puolaidealla ei kulu kerralla niin paljon rahaakaan:-). Vaikka kauanhan isot puolat kestää. Erittäin kiva tunika!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tiedätkö vaikka olisi kuinka paljon lankoja, aina löytyy jokin värisävy jota ei ole tarpeeksi. Vaikka minulla onkin yli 150 lankarullaa isompina ja pienempinä rullina, silti löytyy värejä joita ei ole.. Muunmuassa tuo vaalea lila on sellainen jota tulee käytettyä aika harvoin, mutta silti kun sitä tarvitsee, "vääränväriset" häiritsevät kovasti. Ei ole ehkä kuitenkaan järkeä ostaa sitä kahdeksaa suurta rullaa värisävyä jota tarvitsee kerran vuodessa ;)
   On tämä harrastus kuitenkin aika rahasyöppö joten tällaisissa tilanteissa on ihan tervetullutta pienikin säästö.. :)

   Poista
 2. Hyvä idea, jota joskus olen käyttänytkin, mutta enimmäkseen kyllä on siepparilanka vähän eri sävyä kuin neulalangat, jos jää yhdestä rullasta kiinni.. iskee malttamattomuus eikä jaksa alkaa puolaamaan. On sitä höpsö. ;D

  VastaaPoista