keskiviikko 6. maaliskuuta 2013

Alal: L
Neul: 2, 3
PP: -
Diff: N

9 kommenttia:

 1. Hmm.. Kovasti tuntuu säätävän..ü

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ääh, minun piti laittaa nuo säädöt muistiin tänne blogiin ettei häviä lippulappusilla, mutta näköjään on unohtunut laittaa julkaisupäivämääräksi joku viimevuosisadan luku kun hyppäsikin tähän ensimmäiseksi...

   Tosiaan siis löytyi taas viimein oikeat säädöt peittariin :D

   Poista
  2. Loistavaa! Onko nuo sulla nyt ne säädöt joilla ompelet melkein kaikkea? :D

   Poista
  3. Ainakin näyttäisi nyt siltä, tosin en ole vielä ennättänyt kokeilla miten leveämmän nauhankääntäjän kanssa käyttäytyvät, mutta tavis-ompelu sekä kapea nauhankääntäjä (jossa siis sigletrikoo ilman tukikankaita ja yhdellä neulalla, kantin lopullinen kapeus on sen 8mm) toimivat noilla asetuksilla.

   Tässähän ei olekaan enää muuta ongelmaa kuin se mysteeri että minä saan huippujälkeä tuolla diffin N -asetuksella jonka pitäisi olla siis ihan ´väärä´ lukema tuolle koneelle...

   Poista
 2. Väärä tai ei, pääasia että toimii!! :)

  Ps. muistaakseni ompelet helmakäänteet niin, että toinen neula kulkee kankaan reunan yli? Siis että se leikkuureuna jää ompeleen alle. Kiristääkö sulla se yksinkertaisen kankaan päällä kulkeva neulalanka? Mulla kiristää vähänkin ohuemissa kankaissa, esim. ihan nuo tavalliset trikoot, enkä ole jaksanut/ehtinyt perehtyä kokeilemaan, millä säädöillä se ei kiristäisi. Nyt ompelen niin että leikkaan jämät pois ompelun jälkeen siitä reunasta. Nyt aloin miettiä asiaa kun Kirsi kyseli miten teen, että pitäisköhän tosiaan alkaa perehtyä tuohonkin asiaan eikä aina vain aikoa.. ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minun nykyinen viestittely tulee aikamoisella viiveellä, perusteluksi sanottakoon että takana on pari työpäivää ja illalla olen ihan valmis nukkumaan kun lapsetkin nukahtaa, ei ole ihan tuo rytmi vielä kääntynyt viiden herätyksiin... Laita siis sähköpostia/tekstaria jos asialla on kiire.. ;)

   Mutta, Minä tosiaan teen noin että kulkee reunan yli. Minun koneessa ratkaisuksi on tullut kiristävän neulalangan löysennys, toisena jos venyttäessä katkeaa koko ommel, silloin diffiä enemmän 0,7 suuntaan, ja tietysti se tärkein, onhan ommellessa alalanka ihan aina löysimmillään eli L! Sillä oli muuten myös tosi suuri vaikutus kun siirsin sitä metalliläpykkää josta oli aiemmin puhe. Antaa tosi paljon lisää pelivaraa noihin langankireyksiin jos tuntuu että pienilläkin lukemilla on liikaa kireyttä!

   Poista
  2. Vielä tarkennuksena tuohon neulalankaan, että vasen lanka aina löysemmälle kuin oikea.

   Poista
  3. Hei olin jo ihan unohtanut kyselleeni tätä täällä. Mulla oli koneen kanssa muutenkin ongelmia tuossa, teki hyppyä ihan jatkuvasti ja kaikkeen, ja siitä kiukutessani sain vinkin nostaa sitä metalliläpyskää, josta aikaisemminkin jo oli puhetta sun kanssa... nostin sen ylimpään asentoonsa, ja nyt tekee joustavampaa kuin aikaisemmin, ja samoilla säädöillä muutenkin toimii paremmin kuin ennen. :)

   Poista
  4. Nyt kiinnostaa: Mikä metalliläpyskä? Missä? Mulla uusi/vanha sama kone, mutta vasen neulalanka kiristää vaikka muuten tikki on ihan jees.

   Korjasin äkkiseltään mokoman vian kotikutoisesti eli en malttanut testipaitaan enää säädellä kun vika ilmeni, vaan ompelin kappaleiden välille vaan reilusti tilkun yli, josta sain sitten "lisälankaa" kiristävälle neulalangalle purettuani langat tilkulta ja oiottuani/vedettyäni tikkiä käsin jälkikäteen. Jälkisäätämistähän tuo oli, mutta ei tarttenut tohon paitaan tehdä uusia käänteitä vaikkei tikin säädöt vielä kohdillaan olleetkaan :-)

   Poista