keskiviikko 5. tammikuuta 2011

Tämän vuoden leiskatusina

Olen törmäillyt muiden blogeissa niin paljon tähän vuoden 12 parasta leiskaa -aiheeseen, että pakkohan se on itsekin kyseiseen Veeruliirun haasteeseen osallistua :)

Tarkoitus oli laittaa tämä postaus siten että jokaisessa kuvassa on linkki kyseisen leiskan postaukseen, mutta koska oma terveys on nyt hieman pysäyttänyt viimepäivinä, laitan kuvat nyt näin ja sitten kun taas voin paremmin, lisäilen postaukseen linkit..  Samoin siirrän sen analyysiosion myöhemmäksi..


Leiskoja on vuoden aikana syntynyt 38 tosin aloitin vasta huhtikuusta koko leiskaharrastuksen ja monenlaista on ennättänyt vuoden aikaan tapahtua. En osaa edes arvella millaisiin lukemiin tänä vuonna päästään, mutta aion edelleen tehdä leiskoja ihan sen mukaan mitä ennätän enkä stressaa määrillä sen enempää. Taitaa olla kuitenkin taas noita "käsitöitä" luvassa ihan kiitettävästi muutenkin tulevalle vuodelle ;D

OT:

Joululomalla valmistuneita leiskoja olisi jo valmiina viitisen kappaletta, mutta laitan niitä tänne nyt pikkuhiljaa kunhan saan taas sen "kuvaa-siirrä koneelle- muokkaa kuvat- lataa bloggeriin- kirjoita tekstit- tappele taas bloggerin kanssa- julkaise" rumban käytyä läpi.

Nyt lähden nukkumaan, jonka mukavuuden totesin taas kun pari yötä valvottuani vihdoin viimeyönä sain nukuttua ensimmäisen yön melkein kokonaan heräilemättä. Takana oli koko päivä tutkimuksia Kysissä jonne eilen aamulla jouduin lähtemään keuhkoveritulppa epäilyn vuoksi kun pari päivää kotona kärvisteltyäni keuhkon alueen kivut yltyivät sellaisiksi että ainoa asento jossa kykenin hengittämään oli seisaaltaan. Istualtaan kärsi hengittää vain hyvin pinnallisesti ja jos makuulleen yritti asettua, henki salpautui aivan kokonaan ja kivut olivat kestämättömät. Tilannetta ei tietenkään helpota yhtään se, että liika kävely taas lisää supisteluja, mutta istualtaan ei vain pystynyt paria minuuttia pidempään hengittämään. Tutkimuksia tosiaan tehtiinkin sitten ihan joka lähtöön, sillä lääkärit eivät pystyneet sanomaan mikä minua vaivasi, joten käyttöön otettiin poissulku -taktiikka, eli suljettiin pois aina uusien verikokeiden ja tutkimusten perusteella mikä tauti ei ainakaan ole kyseessä. Illalla olo kuitenkin alkoi lähteä parempaan suuntaan (eli pystyin istumaan ja löysin myös tietyn asennon jossa pystyin olemaan kyljelläni pitkällään) ja sain lähteä viimein kotiin lääkereseptit kainalossa. Lääkärit eivät pystyneet sanomaan mikä oireet aiheutti, mutta totesivat, että takaisin on palattava heti jos olo yhtään huononee. Joten minä harrastan nyt lähinnä lepäilyä ja yritän päästä vielä ainakin kuukauden eteenpäin jolloin päästäisiin jo hyville viikoille vaikka vauva jo jostain syystä päättäisi sitten syntyä ennen aikojaan.. Lupasin kuitenkin jo synnärillä että palaan takaisin vasta aikaisintaan parin kuukauden päästä ja aion pitää lupaukseni ;)

Hyvää vuoden alkua kaikille!

6 kommenttia:

 1. Kuulostaa hurjalta. Yritä levätä, jotta vointi paranee!

  VastaaPoista
 2. Tosi kaunis tusina!

  Valtavasti voimia ja tsemppiä. Yritä levätä ja saada itsesi kuntoon!

  VastaaPoista
 3. Ihana kokoelma leiskoja.

  Ei voi kun sanoa että voimia ja jaksamista!!! Toivottavasti saat levättyä!

  VastaaPoista
 4. Voimia sinulle! Ja oikeasti kannattaa mennä tohtorille vaikka sitten kymmenen kertaa "turhaan" kuin kerran liian myöhään!

  Sanoo nimimerkki "Tiedän, mistä puhun".

  VastaaPoista
 5. Kiitos teille, kyllä tämä tästä :)

  Mirka:
  Minä olen herkempi menemään lääkäriin kuin esim. mies, joka saa olla jo aika huonossa kunnossa ennenkuin saan sen lääkäriin..

  Nytkin olisin ollut menossa jo paljon aiemmin lääkärin pakeille, mutta "onnistuneen" terveydenhuolto-kuntaliitoksen ansiosta meillä ei nykyään pääse edes päivystykseen. Sinne jos soittaa, sanotaan joka kerran että odota vielä tunti ja soita jos tulee sitä ja tätä oiretta ja sitten kun soittaa tällaisten oireiden ilmettyä, voi taas odottaa tunnin ja soittaa uudelleen vaikka sitten olisi kyseessä hengenahdistuoireet..

  Olen jo lasten kohdalla oppinut että en odottele sitä ensimmäistäkään tuntia jos mielestäni lapseni tarvitsee hoitoa vaan ajelen kiltisti tuonne Kysiin (vaikka sinne on matkaa) jossa ovat joka kerran sanoneet että onneksi tulin heti sillä tilanne on jo kiireinen!
  Pitäisi ilmeisesti opetella myös omien asioiden hoitamisessa tuo "leijona-äidin" puolustustekniikka eikä vain luottaa siihen että päivystyksessä tiedetään milloin meillä on oikeasti hätä ja milloin voidaan katsella vielä kotona.. (en muuten näidenkään oireiden vuoksi päässyt päivystykseen sillä heillä oli tietokoneet päivitettävänä ja vain hengenvaarassa olevat potilaat otetaan vastaan.. millekähän tasolle minut laskettiin kun en voinut hengittää kunnolla ;/

  Menin vasta seuraavana aamuna työterveyteen joka laittoi välittömästi kysiin eikä kuulema voinut odotella edes 1,5 tuntia jolloin mies olisi päässyt töistä vaan piti soittaa heti tulemaan kotiin lasten luo.. )

  VastaaPoista
 6. Ihania leiskoja! Hienoja otsikoita, upeaa, että jaksat tehdä kirjaimia/otsikoita itse:)

  VastaaPoista