tiistai 18. tammikuuta 2011

Apuja kaivataan! valokuva-asiaa..

Osaisiko joku sanoa miten omat valokuvat saisi muutettua tietyn kokoisiksi valokuvaamossa teettämistä varten? Haluaisin tehdä tuon Project 12 tammikuun luonnoksen kuvia vaille valmiiksi jo etukäteen, mutta en ole onnistunut saamaan oikeankokoisia kuvia teetätettyä. Olisiko olemassa vaikka jokin (ilmainen) ohjelmisto jolla saisi juuri sen kokoisen kuvan kuin haluaisi? (minulla on mm. Photosheet, mutta tällä ei saa kuin muutamaan kokoon kuvia.. Ai niin, Photoshop löytyisi koneelta myös, mutta en ole ikinä "ennättänyt" opiskella kyseisen ohjelmiston saloja joten en edes tiedä saako sillä tehtyä tämän homman ja miten..)

4 kommenttia:

 1. Jos Photari löytyy koneelta, niin sillä kuvien koon muuttaminen onnistuu kyllä.
  Itse luon uuden 10x15 cm pohjan, jolle sitten liitän teetettävät kuvat - jotkut firmat kun mukauttavat koon tuohon 10x15 kokoon, jos on esim. kapeampi tms.
  Jos haluat ohjetta, miten kuvani muunnan tiettyyn kokoon, laittaisitko vaikka sähköpostia, kun en viitsi koko kommenttikenttää täyttää sepustuksella :D

  VastaaPoista
 2. Jos sulla on Microsoftin käyttis, niin tuo preview-toiminto on tosi näppärä kuvien koon muokkaamiseen ja rajailuun.

  Eli kun sulla on se kansio auki koneella, niin haluamasi kuvan kohdalla klikkaa hiiren oikealla napilla ja ota "Preview". Sitten esikatselunäkymästä yläpuolisesta valikosta "Fix" ja siitä "Crop". Sitten vaan muokkaat, valitset sen kuvasuhteen minkä haluat (pudotusvalikko ehdottaa custom), siis 10x15cm tai 4x6inch Project Lifea varten. Sitten venyttelet sitä valittua aluetta haluamaas kokoon ja klikkaat apply kun on valmista. Tällä ei voi kuitenkaan tehdä sellaisia useampi kuva yhteen -kollaaseja, vain rajata.

  VastaaPoista
 3. Hups, huomasin vasta että kysymyksessä oli Project 12 eikä project life...

  VastaaPoista
 4. Kiitos teille Riikka ja Puuhis vinkeistä, molempien neuvot tulivat tarpeeseen :)

  VastaaPoista