perjantai 2. maaliskuuta 2012

Asiaa peitetikkikoneesta

Huom. Selaa alaspäin kohtaan KONEEN KÄYTTÖKOKEMUKSIA, jos et halua lukea koneen oston taustoja vaan siirtyä suoraan asiaan :)

Aiemmin kyselin apuja peitetikkikoneen kanssa. Päädyin sitten ostamaan Bernina Funlock 009 DCC -mallin, sillä vastaan tuli tämä pari vuotta käytetty kone ja sain siitä sellaisen tarjouksen että päädyin kauppoihin sillä testauksen jälkeen en usko että kone paljoa uudelle häpeää. Lupasin palata asiaan kun olen ennättänyt kokeilla konetta, joten nyt juttua siis tästä: 

Kuva Berninan kotisivuilta

Olen monelle kirjoittanut blogeissa kokemuksiani tästä koneesta, mutta nyt laitan ajatukseni yhteen, joten joillekin voi tulla kertauksena. Ostin siis pari vuotta sitten kauan toivomani Janome coverpro 1000 CPX koneen. Tiesin, että alkuun voi säädöissä olla opettelemista mutta uskoin että harjoittelemalla tuo kuitenkin selätetään. Tarvitsen konetta lähinnä kanttauksiin, joten minulle tärkeintä on että kone ompelee tuon kanttauksen hyvin myös nurjalta. Yritin oppia, selata netistä kokemuksia, käyttää löytämiäni vinkkejä aina kolminkerroin kääntävästä nauhankääntäjästä resorikankaan vaihtamiseen ohueen trikooseen. Itseasiassa ensimmäistä kertaa tutustuin hyppytikkiin. Olen ommellut ompelukoneellani ja saumurillani melkein mitä vain, mutta hyppytikkiin en ollut aiemmin törmännyt. Nyt sitten se tulikin tutuksi. Leikkasin resoria kilometreittäin, ihan vain siirtääkseni ne roskiin ompelun jälkeen. Välillä iski turhautuminen ja kone makasi kuukausia vaatekomerossa, kunnes aina silloin tällöin jaksoin uskoa onnistumiseen muiden blogeissa esiteltyjen vaatteiden innostamana ja totesin että kone ei edelleenkään ole muuttunut miksikään  tuolla komerossa seisoessaan. Yhtään vaatetta en onnistunut koneella tekemään valmiiksi asti ja nyt ennen joulua se kamelin selkä sitten katkesi.

Soittelin läpi suomen ompelukoneliikkeet ja päädyin siihen tulokseen että tuleva koneeni on Bernina merkkinen. Siispä lähdin etsimään Bernina myyjiä ja koska olin vuosia sitten ostanut oman Bernina-saumurini läheiseltä ompelukonemyyjältä, ja koska tuo Berninani on ainoa kone tässä talossa joka on toiminut ilman ongelmia ja ommellut mukisematta kaiken vastaan tulleen, käännyin Kone-Minnan puoleen. Juuri tällä hetkellä lasten kanssa kotona ollessa ei hirmuisesti olisi varaa koneeseen laittaa, joten oli erittäin kiva kun liikkeestä löytyi käytetty peitetikkisaumuri jonka sain kotiin kokeiltavaksi. Tällä välin liikkeeseen tuli myös tämä peitetikkikone ja lopulta päädyin ostamaan tuon itselleni punnittuani asiaa kaikinpuolin parhaakseni.

Nyt siis asiaa siitä kuinka tämä kone sitten käytännössä toimii, eli:

KONEEN KÄYTTÖKOKEMUKSIA

Eilen illalla tein pojalle lyhythihaisen puseron ja otin samalla muutamia kuvia. Tästä lähdettiin liikkeelle:

Eli tässä puserossa peitetikkikonetta tarvittiin pääntien- ja hihojen kanttaukseen, sekä helman kääntämiseen. Kanttaukseen käytin kolminkerroin kääntävää 1½ tuuman kääntäjää johon leikkasin milliä-paria ohkaisemman resorinauhan, jotta se kulkee takkuamatta kääntäjässä.

Konetta ostaessa KANNATTAA HUOMIOIDA että Berninan peitetikkikoneeseen ei ainakaan tällä hetkellä ole saatavana nauhankääntäjää, mutta tuollaiset eivät ennenkään ole minua rajoittaneet, joten otin Janomeen tarkoitetun kääntäjän ja se mitä ei ole valmiina tehdään itse joten pyysin miestä tekemään tuosta kääntäjästä koneeseen käypäsen. Tapoja on varmaan monia, mutta tuollaisella lisälevyllä me saatiin kätevästi ruuvinpaikat kohdilleen joka on ainoa miksi kääntäjä ei käy ja näin saadaan lisälaite koneen runkoon kiinni.  (Nyt sitten voin myös myydä tavalliseen ompelukoneeseen hommatut nauhankääntäjät, sekä ylimääräiset Janomen kääntäjät joita on kertynyt kun en enää niitä tämän koneen myötä tarvitse.. ;)  )


Jos Janomessa oli ongelmana säätöjen löytyminen jotta hyppytikkiä ei tulisi, niin tässä koneessa voi sellaiset murheet unohtaa. Puseron kaula-aukossa vastaan tuli tavallisia saumurinsaumoja, sekä noissa etusaumoissa olevat tereet, joissa on yhteensä 5 kerrosta kangasta, mutta ei ensimmäistäkään hyppytikkiä nurjalla.

Tässä kuvat hihansuun tikkauksista nurjalta ja oikealta puolelta.



Olen yrittänyt pähkäillä miten saisin nätisti tuon liitoskohdan noissa resoreissa. Monen huomasin tekevän niin että jättää yhden sauman saumuroimatta ja ompelee ensin resorin kaulukseen jonka jälkeen sitten ompelee sauman kiinni. En kuitenkaan onnistunut itse sitä nätisti ja ennen kaikkea ohuesti kiinnittämään, joten olen nyt tehnyt niin että ompelen kaikki saumat kiinni ja sitten kiinnitän resorin ympäriinsä. Ompelen lopuksi resoria pienen pätkän päällekkäin, leikkaan ylimääräiset resorit pois ja sitten muutamalla pistolla viimeistelen sauman. Näin siitä tulee melkeinpä yhtä ohut kuin muustakin resorista. Tässä kuvassa ei kohdistus mennyt ihan nappiin, vaan vähän yli mutta tämänvärisen resorin loputtua jätin sen noin, ei silti mielestäni hypi silmille..


Hihansuut ovat kuitenkin niin kapeat että niitä ei samoin saa tehtyä joten ne on tehtävä kuten aiemmin kuvailin. Jos jollakin on tähän vinkkiä, mielelläni kuulisin..



Kun paidan sivusaumat on ommeltu, päästään ompelemaan helmankäänne jonka minä tykkään tehdä pyörönä eli kun molemmat sivusaumat on ommeltu kiinni, ihan viimeisenä ennenkuin työ on valmis.


Tällainen paita on valmiina. Näin on kesävaateompelut virallisesti aloitettu ja tämä paita jää odottamaan kesäkelejä.

Ja kun joku mainitsi että sellaista konetta ei olekaan jota ei vähän aina tarvitsisi säätää kankaita vaihtaessa... Ihan oikeasti, minä en koske missään työn vaiheessa säätöihin vaan ompelen aivan kaiken samoilla säädöillä. Jälki on hieman erilaista nurjalla puolella eri kankaissa ja paksuuksissa, mutta jokainen näistä on mielestäni siistin näköinen, riittävän joustava ja ilman hyppytikkiä enkä lähtisi sitä muuttamaan muunlaiseksi. Neulat on HAX 90 (neulan on oltava paksumpi paksuja kankaita ommellessa ettei se anna periksi joka on syy siihen että hyppytikkiä yleensä tulee kun neula vääntyilee mennessään alas siepparille. Näin minulle kerrottiin kun ennen kuvittelin että neulan on aina oltava jotakin 75 kokoa). Tietysti jokin herkkä ohkainen trikoo saattaa tykätä vähän ohkaisemmasta neulasta, mutta ainakin tuo minun trikooni otti paksunkin neulan vastaan mukisematta. Tässä esimerkkejä siitä mitä ompeluissa vastaan voi tulla:


Ohut yksinkertainen singletrikoo
Kaksi kerrosta velouria ja neljä kerrosta resoria
Neljä kerrosta joustavaa velouria
Sekä velour jossa saumurisauma ja ympärillä yhteensä neljä kerrosta resoria.
Vieläkö on jotain mitä en hoksannut testata?


Olen edelleen erittäin kiinnostunut kuulemaan toisten kokemuksia peitetikkikoneista, esim. Janomensa kanssa hyvin toimeentulevalta, jonkin muun merkkisen koneen hurruuttajalta, Berninalla ajelevalta, ihan kaikilta!

Sanokaa myös jos tästä postauksesta puuttuu jotain, haluatte jotakin selventää tai muuten on jotain kerrottavaa :)

Ja toivottavasti kuvat ovat tarpeeksi selvät ja valoisat, sillä suurin osa kuvista on otettu kahden aikaan viimeyönä... Niinpä, minä en nuku ikinä ;D ja ainoa aika tehdä jotakin rauhassa on silloin kun koko muu lauma on nukkumassa..


EDIT:
Lisään tähän hieman tarkennusta muutamaan kohtaan (ja kannattaa klikata kuvia isommiksi niin näkyy paremmin):

 Neuloina kannattaa käyttää aina 90 HAX-neuloja jos kangas on paksumpaa kuin yksinkertainen ohut trikoo. Eli esim. kanttauksessa kun on niin monta kerrosta jotka neulan on lävistettävä, silloin aina 90 neulat.

Minun kääntäjääni käy 1½tuuman nauha.

Leikkaan siis nauhan pykälää pienempänä, lopputulos on sitten milliä-paria kapeampi. Tällöin nauha kulkee jumimatta kääntäjän läpi. Kuvassa sormeni on 1½tuuman kohdalla ja viivottimen viiva siinä kohtaa josta leikkaan.

Joskus vielä hommaan sellaisen leikkuupyörän (mikähän sen oikea nimi nyt onkaan) mutta siihen saakka leikkaan nauhan näin siirtämällä aina viivotinta pienen matkaa ja leikkaamalla isoilla saksilla merkin kohdalta. Tietysti jos jaksaa, voi resoriin mitata ja piirtää viivan jota pitkin leikkaa, mutta käytäntö on osoittannut että minulle tämä tapa on käytännöllisempi ja näin tulee tehtyä.

Seuraavaksi säädetään nauhanohjaimesta noita kahta ohjuria: nro 1 säätää nauhan yläreunan paikan, nro 2 taasen alareunan paikan.

Nro 1 ohjurin laitan kulkemaan niin, että vasen neula kulkee nätisti resorin päällä. Neulan paikan näkee paininjalassa olevasta merkistä.


Nro 2 ohjurin laitan ihan vähän enemmän oikealle, niin että se kulkee juuri siinä kohtaa jossa vasen neula, näin resorin reuna jää nurjalta siististi ompeleen alle eikä erotu.


Jos resori lähtee paininjalan alta liukumaan oikealle, silloin koko kääntäjä pitää irrottaa koneesta ja siirtää enemmän vasemmalle, koskematta muihin säätöihin. Resorin pitää siis koko paininjalanmatkalta kulkea kokonaan paininjalan alla.


Tärkeää on myös jättää nauhaa vapaasti roikkumaan tuohon nuolen osoittamaan kohtaan. Jos nauhan laittaa suorana kulkemaan tuosta nauhanpidikkeestä kääntäjään, se venyttää resoria liikaa ja silloin resori hyppää pois paikaltaan. Myönnetään että vieläkin unohdan välillä kesken ompelun lisätä tuohon kohtaan väljyyttä jos se on oiennut ja ihmettelen kun resori lähtee vetämään liian reunaan....
Edit: Joillakin koneessa on toiminut paremmin jos resoria ei ole jättänyt löysille, joten tässäkin kannattaa kokeilla mikä sopii parhaiten omalle koneelle. Suurin osa kuitenkin hyötyy tästä löysimisestä.



Sitten lopuksi ompelen pienen matkaa resoria pelkiltään ennenkuin syötän kankaan tuohon väliin, jotta resori lähtee kulkemaan suoraan.

Edit: Peitetikkikoneeen kapeasta nauhankääntäjästä juttua täällä

74 kommenttia:

  1. Ihana lukea että olet ollut koneeseesi tyytyväinen! =) Ja kiva myös nähdä tekotavastasi kuvat. Sitten kysymys, minkälainen ja mihin tavankoneeseen sulla on se nauhankääntäjä jonka voisit myydä? =) Jos meinaan kävisi omaan koneeseeni niin saattasin vaikka olla kiinnostunut. Laitatko mulle vaikka sähköpostia jos tosiaan olet sellaista myymässä, osote sulta varmaan löytyy? Eli miten se käytännössä toimii ja mihin koneeseen käy, eli mikä kone sulla on käytössä. Ja kiitos ihanista kommenteista joita jaksat blogiini jättää, aina ne vaan ilahduttaa... Ja mä nostanu kyllä sulle hattua kuinka pitkiä kommentteja jaksat/keksit kirjoittaa. Iteäni joskus häiritsee kun tulee kommentoitua niin lyhyesti (paitsi nyt) =) Ja niisät saumurilankojen vaihtelusta oisin voinukin veikata että sä olet kans tarkka kun muistan joskus lukeneeni kuinka tarkasti mittaat skräppisivujakin tehdessä (nimim. yksi joka ei koske viivottimeen skräpätessä) ;)

    VastaaPoista
  2. Minä tykkään myös lukea kokemuksia peitetikkikoneista, kun sellaisen hankinta olisi edessä. Koskeaan en ole vielä peitetikkikonetta taikka nauhankääntäjää käyttänyt ja kiva oli nähdä noita tekovaiheita myös kuvina.

    Bernina ompelukoneenakin on aivan huippu ja varmasti ei petä peitetikkikoneenakaan. Hinta uutena on kyllä huikea, voi kun minäkin löytäisin käytettynä...

    VastaaPoista
  3. Tää oli mielenkiintoinen, kiitos kokemusten jakamisesta!! =)

    Kävin just lauantaina samaisessa liikkeessä ja kysyin, onko tuota Berninan peittaria jotta voisin vilkaista, ei ollut, joten katsottiin juuri sitä Janomen vastaavaa. Mainitsin lukeneeni siitä haukkuja (ainakin sinä olet haukkunut) johon myyjä oli sitä mieltä, että silloin on vika myyjässä jos ei toimi niin kuin pitää. Siis että myyjän pitäis myydä kunnossa oleva kone ja perehdyttää ostaja käyttämään konetta niin, että säädöt onnistuu. Silti en ole ihan vakuuttunut, kun tosiaan Janomesta ei ole omaa kokemusta mutta Berninasta on, tosin ei peitetikistä vaan ompelukoneesta. Kuitenkin, merkkiin luotan satasella, toisin kuin Janomeen. Noilla kahdella koneellahan on 300euron hintaero, ja silläkin tietty mielelläni ostaisin sen Janomenkin, jos se vain pelaisi, mutta en todellakaan jaksa alkaa tappelemaan jos se ei oikeasti pelitä.

    Saisin kuulemma jossain vaiheessa koekäyttöön sen Janomen, kunhan saan raivatuksi sille tilaa, sittenpähän sen näkisi, pelaako se niin kuin pitää... on tämä mielenkiintoista. Ja sitten vielä pohdin, pärjäiskö kuiteskin sillä kaksoisneulalla, ihan senkin vuoksi kun sillä on niin kätsy päätellä nuo resorit renkaina siististi, kun voi vain peruuttaa. Jos käyttäisikin ne rahat siihen kirjontalaitteeseen jonka tuohon Auroraan vois liittää.. hmm...

    Onko tuon peruusutjutun puuttmisen takia tuntunut hitaammalta ommella resorit peitetikillä kuin kaksoisneulalla? Toisaalta siinä jää se ompelukoneen langoitus ja neulanvaihto pois..

    Oliko muuten työläs langoittaa se Janome? Onko eroa Berninan langoittamiseen?

    Mitähän minä vielä mietin... no palaan asiaan jos tulee lisäkysymyksiä mieleen, olihan niitä tässäkin jo ihan riittämiin! =D

    VastaaPoista
  4. Ai niin vielä, onko ilman tuota kantinkääntäjää hankala ommella resorit? Pidätkö sitä must-hankintana, jos ostaa koneen?

    VastaaPoista
  5. Kirsi: Jos sopii palaan asiaan myöhemmin, tämä hiihtoloma haittaa harrastuksia ;)

    Taikku:Kiva että postauksestani oli iloa. Minä olen puoleni valinnut joten en osaa puoluettomasti kertoa kyseisistä koneista. Minulle Bernina on se ainoa oikea :) Kannattaa kysellä käytettyjä, ei silloin minun kysyessänikään käytettyjä ollut mutta yllättäen löytyikin kaksi viikon sisällä!

    Tiina: Laitoin sinulle sähköpostia niin en täytä tätä kommenttilootaa..

    VastaaPoista
  6. Luin tämän jo jokunen päivä sitten ja sen rohkaisemana laitoin koneeseen isommat neulat. Tuskin olisin muuten tullut ajatelleeksi trikoolle 90 neuloja laittaa, mutta ainakaan vielä ei ole ollut mitään ongelmaa. Vaikkei mulla hyppytikkiä tullutkaan, niin jossain tosi paksuissa kohdissa se tikki ei enää miellyttänyt mun silmääni kun ei ollut joka kohdassa yhtä kaunista. Siksipä kysynkin, ootko saumurissakin käyttänyt isompia neuloja. Itsehän ostin yhdistelmäkoneen kun tilaa ei vaan oikein ole ja silloin myyjä sanoi että peitetikin normineula on se 90, mutta muuten sitten niinkuin on kankaiden kanssa tottunut käyttämään.

    koskaan en ole edes nauhankääntäjästä kuullut,ilmankin olen tullut tähän asti toimeen. Kiva että jaksoit kuvata ja kirjottaa tämän, minulle siitä ainakin oli iloa!

    VastaaPoista
  7. Ranu: Minulla on käytössä saumurissa 75 tavalliset neulat, (ei siis HAX jotka on pakolliset peittarissa)pallokärki trikoolle, yleisneula joustamattomille, microtextile PUL-kankaille jne.. ja tuo minun saumuri on siitä ihme laite että se ompelee kaikki ihan hyvin noilla ohuemmilla perusneuloilla eikä jäljessä ole moitittavaa. Niinkuin jo jossain taisin kertoa, että en ollut törmännyt ennen hyppytikkiin kun nämä koneeni ei sellaisia ole tehneet. Jos jälki ei ole mieluista, laittaisin ensin HAX-neulat, sen jälkeen tarvittaessa vaihtaisin isompaa kokoa. Yleensä näillä on päästy ongelmista :)

    VastaaPoista
  8. Saisinko lisävinkkejä miten nuon nauhankääntäjän saa tuohon koneeseen, sama kone on, mutta ei nauhankääntäjää. Pitääkö myös se Janomen pohja olla vai oletko jotenkin itse senkin väkertänyt?
    Kun pitäisi ostaa molemmat naihankääntäjät iso ja pieni että saa pohjan =(

    VastaaPoista
  9. Terhi: Tuohon minun viritelmään ei tarvita kuin pelkkä kääntäjä, oli se minkä levyinen tahansa. Siihen vain kiinni sellainen metalliläpykkä johon voi porata rei´ät oikeille kohdille ja sitten se ruuveilla kiinni koneeseen. Minulla toki on myös se Janomeen kuuluva lisäosa, mutta sen myyn pois kun eisitä tässä tarvita ;)

    VastaaPoista
  10. Nyt tuli nauhankääntäjä, hetken kesti tajuta minne se itse ompelus työnnetään, kun nauha näytti ensin kääntyvän väärään suuntaan. Itse teippasin vain kääntäjän kiinni. Mihin kohtaan suurinpiiretin olet kääntäjän laittanut, aluksi kun ompeli aivan liian kaukaa ja sitten menikin reunan yli....Sitten alkoikin hyppytikit.....

    VastaaPoista
  11. Terhi: Se nauha tosiaan tulee ovelasti siitä kääntäjästä, ihan kuin se menisi "väärinpäin" kun kääntyy paininjalan alle, mutta olen kokenut että noin kääntyvä on kaikkein paras ja resori pysyy hyvin kohdallaan..

    Ihan ensiksi, minä en ole tuolla omalla koneellani onnistunut saamaan hyppytikkiä, mitkä neulat ja mitkä säädöt sinulla on koneessa?

    toiseksi kääntäjän paikasta: olen ruuvannut kääntäjässä olevat ohjurit (jotka ohjaavat kangasta) siten, että alin menee pidemmälle vasempaan kuin ylempi. sitten katson paininjalasta viivan jonka linjassa vasen neula kulkee ja laitan yläreunan muutaman millin yli, jolloin ompeleen pitäisi kulkea oikeassa kohdassa. Kun kokeilin mihin kohtaa koko kääntäjä laitetaan, huomasin että jos se on liikaa oikealla, resori lähtee liukumaan paininjalan alta oikealle ja ommel hyppää resorin reunan yli. Silloin siis koko kääntäjää pitää siirtää vasemmalle.

    Minä kokeilin aluksi myös kiinnittää teipillä kääntäjän, mutta huomasin että se lähtee tosi helposti liikkumaan millin pari ja silloin jo neula hyppää resorista ohi, joten koin parhaaksi kiinnittää vempaimen ruuveilla.

    Hei minä voisin ottaa pari selventävää kuvaa niin hoksaat paremmin mitä yritän selvittää, olen huono kertomaan sanallisesti. kunhan saan näpsittyä kuvia niin laitan tähän postaukseen vielä tarkennusta!

    VastaaPoista
  12. Koneessa ollut alunalkaenkin hyppytikit ongelmana, välillä taas toimii kuin unelma, eilen vaihdoin pallokärkiset 80koon Schmetz neulat, yleensä käytössä Organ merkkiset. Myyjä kyllä suositteli käyttämään jopa 90 koon neuloja.
    Eilen sain jo jotain ommeltuakin, tosin monta purkausta takana. Ensin katsoin että ompeleepa hienosti ja sitten huomasin että nauha ei ollutkaan kääntynyt ja avautui auki. Onko parempi että nauhan leikkaa tasan 50mm, hiukan yli vai alle. Mulla siis isoin nauhankääntäjä, kun muuta ei saanut.

    VastaaPoista
  13. Terhi:
    Onko sinulla Nimenomaan HAX neulat? Kun olin liikkeessä kokeilemassa omaa konetta, niin siinä oli vahingossa tavalliset neulat ja se teki heti hyppytikkiä. Kun mainitsin asiasta, vaihtui neulat heti HAX-neuloihin ja sen jälkeen ei hyppytikkejä ole ollut.

    Minäpä laitan nyt niitä lisäkuvia kun en osaa selittää mitä tarkoitan..

    VastaaPoista
  14. Tätä postausta olen viime aikoina lukenut ahkerasti ja harmitellut, etten tuota Berninaa ostanut, vaan taistelen nyt Elnan (=Janome) peittarin säätöjen kanssa. Mistä olet noita HAX-neuloja kokoa 90 ostanut? Kiitos!

    VastaaPoista
  15. Ai tänne olikin tullut lisää hyvää informaatiota! Kuume sen kuin kasvaa vaan, vaikka toisaalta ei jaksais alkaa tappelemaan ja opiskelemaan uutta konetta kun vanhat on oppinut. ;) Tuo täydellinen jälki vaan houkuttais.. <3

    Ja hyviä lisätietoja tuossa lopussa, kiitokset niistäkin! Tästä postauksesta on tosi paljon apua jos hommaan sen 009:n. Tai pitäiskö sanoa KUN hommaan, se kai on jo suunnilleen selvä asia ainakin kauppiaan puolelta. ;D

    VastaaPoista
  16. Taas tää kyselee ostopaikkaa...tällä kertaa kiinnostaisi tietää, mistä olet tuon kääntäjän hankkinut? Kiitos! Kävin tänään koejamassa tämän Berninan ja taas mietin vaihtoa, vaikka yhteistyö Elnan kanssa on vähän paremmin sujunutkin.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. minä ostin oman kääntäjäni seuraavalta ebay-myyjältä: http://myworld.ebay.com/sharpsewing?_trksid=p2047675.l2559

      Itse olen tilannut kyseiseltä myyjältä kahdesti, yksi ystäväni yhdesti ja olen kuullut että pari muutakin on suomeen tilannut samaiselta myyjältä. Kaikilla on ollut hyvät kokemukset ja itselleni tilaus on tullut muistaakseni noin viikossa suomeen, joten näiden kokemusten perusteella suosittelen :)

      Nuo koeajelut voi olla vaarallisia, voi lähteä mukaan kotiinviemisiä ;D

      Poista
    2. Kiitos paljon!! Ja hups, sama nauhankääntäjä on jo ostettu. Selitän itselleni, että käyhän se nykyiseen koneeseenkin enkä välttämättä vaihda Berninaan ....Mutta Berninan neulojen väli on niin leveä, että siinä varmasti hyvä olla vähän leveämmäksi kääntävä ja nykyisen kääntäjänkin olen jo fixannut 3-kertaiseksi. Toivottavasti tuli oikea tuote, http://www.ebay.com/itm/JANOME-COVERPRO-FITS-BINDER-A-1-1-2-CUT-/300720933063?pt=LH_DefaultDomain_0&hash=item46045d48c7 tämän tilasin!

      Poista
    3. Tuo laittamasi linkin kääntäjä näytti pikavilkaisulta juuri samalta kuin omani, en vaan ennättänyt katsoa oliko se kolminkerroin kääntävä mutta jos oli on kyse samasta vempaimesta..

      Poista
    4. Hei taas :-) Nyt löytyis kotoa samainen Bernina ja nauhankääntäjä. Odottelen metallilevyä valmistuvaksi ja ekat harjoittelut on tehty teipaten nauhankääntäjä kiinni. Kysymys tässä kohtaa kuuluu, onko sulla diff 2,0 kun käytät nauhankääntäjää resorilla? Diff 1,0 sain ihan hyvän tuloksen, mutta olisin halunnut vähän tiukemman resorin ja yritin diff 2,0:lla mutta resorin reuna alkoi aaltoilemaan kummasti.

      Poista
    5. Onnittelut uudesta koneesta :)
      Mikä reuna sulla alkaa aaltoilemaan?
      minulla diffi on kakkosessa, Piston pit. viivalla neulalangat molemmat 5. Jos koetat noilla säädöillä, miten tiheä on piston pituus, onko ihan vierivieressä vai ns. normaalin näköistä? se nimittäin kertoo aika paljon minulle koneesi säädöistä ;)
      Osaan vähän paremmin neuvoa jos tiedän tarkemmin.

      Poista
    6. ...Niin ja näkyykö resori yhtään paininjalan kylkeä pitkin oikealla puolella kun ompelet?

      Poista
    7. Kiitos :-) Täällä http://aijaa.com/SXgPb4 olis kuva mikä kertoo paljon. Alempi on aika hyvä, diff 1. Ylemmässä diff 2 ja reuna aaltoilee pahasti. Piston pituus kummassakin on ihan ok, ei ole ihan vieri vieressä. Neulalangat on näissä 3, kokeilin 5 mutta alkoi katkomaan lankaa. Resoria ei näy paininjalan oikealla puolella. Vähän enemmän venytystä resoriin siis haluaisin.

      Poista
    8. Nyt täytyy kyllä sanoa että en pääse jyvälle tässä asiassa :(

      Olen viikon tässä testaillut, mutta ongelma on sikäli hankala että minun kone tekee pääsääntöisesti nuo käänteet ilman aaltoja, joten on vaikea testata miten niitä ei sitten tulisi. Minulla on yksi sellainen resori joka oli hieman erilaista materiaalia kuin yleiseesti käyttämäni resorit ja kun sen vielä ompelin tosi kaarevaan ja pieneen kaula-aukkoon, sain samanlaisen aaltoefektin ja samoin jotkut resorit useiden pesujen jälkeen joistakin kohtaa aaltoilevat mutta että noin paljon kuin sinun kuvassa :I
      Koetan vielä keksiä apuja tuohon ongelmaan, mutta nyt en valitettavasti osaa sinua auttaa varsinkin jos sinulla ei nuo minulla käytössä olevat asetukset toimi.

      Sellaista jäin miettimään että jos olet jättänyt siihen nauhankääntäjän keskikohtaan löysää (josta mainitsen kirjoituksessani) niin onnistuisikohan jos sen antaisi kulkea kireällä ja kääntäjää siirtäisi vielä enemmän vasemmalle niin resori ei pääsisi karkaamaan paninjalan alta (itse en voi tätä testata sillä muutoin joutuisin poraamaan uudet reiät kääntäjään ja sitä en mielelläni tee sillä se on nyt niin helppo asentaa oikealle paikalleen kun laittaa ihan äärivasemmalle)
      Jos itse keksit ratkaisun, käy kertomassa, niin itsekin vastaisuudessa sitten tiedän :)

      Poista
    9. Kiitos kovasti avusta ja vaivannäöstäsi!

      Poista
  17. Oletko ollut tyytyväinen sinun koneeseen? Voitko suositella sitä muille? Siis tuot berninaa? Itse olen pohtimassa janomen vai berninn väliltä. Ostitko suomesta vai ulkomailta koneen. Itse ajattelin tilata Virosta.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Olen kyllä ollut tyytyväinen! Itseasiassa niin paljon, että käytän konetta aina kun vain mahdollista ja koetan keksiä malleja jotka tehdään mahdollisimman pitkälle tuolla koneella(eli esim. laitan puseron helmaankin resorin jos mahdollista )
      Koin että Janomen kanssa en päässyt sinuiksi edes parin vuoden jälkeen eikä yhtään vaatetta valmistunut että olisin ollut tyytyväinen lopputulokseen ja sen valmiiksi saaminen olisi ollut millään tavoin mielekästä. Bernina lähti jo ostettuani toimimaan niinkuin pitikin ja pääsin tosi nopeasti kiinni ihan oikeaan tekemiseen ja sen iloon ;)

      Minun henkilökohtainen mielipide on, että Janome on ihan toimiva peli jos sattuu saamaan toimivan mallin (liikkeellä on kahta tyyppiä samasta mallista, toinen toimii hyvin ja toisen kanssa on säätöä johon ei saa otetta)
      Mutta Bernina on varmatoimisempi ja huolettomampi, kun ei tarvitse noita asetuksia aina säädellä eri ompeluksille ja pelätä hyppytikkejä, joita en henk. koht. saa yhtään aikaiseksi. Samoin Janomesta tuli itselleni sellainen olo, että se on aika "heppoinen" eli tuntui että kone lähti täristämään ja ihan kuin "hyppäisi syliin" jos ajeli kovemmin, mutta Bernina tuntuu jykevämmältä kun ajelee.

      Ostin oman koneeni Kone-Minnasta (http://www.kone-minna.fi/), sillä oman kokemukseni mukaan tässä ompelukoneliikkeessä on sellaista asiakaspalvelua jota muista liikkeistä en ole saanut. Omistajalle voi soittaa jos koneen kanssa on yhtään ongelmia ja ongelmiin etsitään ratkaisua niin kauan että asia ratkeaa ja molemmat ovat tyytyväisiä. Uskon siis että olen saanut rahoilleni vastinetta jopa enemmän kuin ulkomailta tilatessa kun miettii miten paljon olen ollut omistajaan yhteydessä sillä tässä matkan varrella on ollut aika paljon yhteyden ottoja (kylläkin ompelukoneen tiimoilta jonka ostin myös häneltä ja nyt senkin olen saanut kuntoon ja olen myös onnellinen LOISTAVASTI toimivan ompelukoneen omistaja ;D).
      Vaikka et olisikaan ostamassa konetta tuolta, kannattaa kysellä myös sieltä eri koneista ja todeta itse millaista asiakaspalvelu on :)
      Lisää voit kysellä jos kysyttävää ilmenee (jopa tämän minun "romaanini" jälkeen ;D )

      Poista
    2. Niin sellainen tuli vielä mieleeni että ennen takuuasiat hoituivat kätevästi suomessa vaikka kone olisi ostettu ulkomailta, mutta tänäpäivänä ilmeisesti kone pitää takuuasioissa lähettää siihen paikkaan josta on koneen ostanut, ilmeisesti kone on lähetettävä myös arvioitavaksi onko vika takuuseen kuuluva. Ota itse tästä paremmin selvää sillä en niin tarkasti tiedä noista kuvioista, mutta ota etukäteen selvää ettei tule yllätyksiä!
      Itse siis käytin tuota huonosti toimivaa uutta ompelukonettani juuri takuun piikkiin Kone-Minnassa ja siinä oli loppujen lopuksi vain pientä säätöä jonka jälkeen sain koneen samantien takaisin ja pääsin käyttämään konetta heti ilman odotteluita.

      Poista
  18. Hei mukava kuulla, että joku saa kone-minnasta hyvää palvelua. Itsellä on päinvastoin. Oon kilissy muutaman kerran kyöstin ja askon kanssa. Palvelu on ollu todella huonoa ja olen kuullu muiltaki. Oon päättäny etten enään yhtäkään konetta osta sieltä. Kuopiossa ei muut taida myydä berniinaa eli sillon kone pitäis ostaa ulkopaikkakunnalta. Paljonko sun kone tuli maksamaan? Hei onko se nauhankääntäjä vaikea asentaa siihen koneeseen? Mitä lisäosia siihen täytyy ostaa jotta saa tuon koneen toimimaan nauhankääntäjän kanssa? Onko nauhankääntäjä toiminu moitteettomasti?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ohhoh, olet ensimmäinen jolta kuulen että asiakaspalvelu ei ole ollut hyvää, minun korviin on kuulunut vain tapauksia joissa hommat on hoituneet niinkuin on pitänytkin.. Ikävää jos teillä asiat eivät ole menneet niin hyvin :(
      ..Niin ja minulle Kone-Minna on yhtäkuin Kyöstin kanssa asiointi, ja siitä minulla on positiivisia kokemuksia :)

      Minun koneen hintaa ei oikein voi verrata, sillä annoin vaihdossa Janomeni ja ostin tuon Berninan käytettynä..

      Minun käyttämässäni viritelmässä koneen lisäksi tarvitaan vain tuo parin kympin nauhankääntäjä, plus materiaalit joilla saa tuunatuksi tuohon kiinnitysosaan ne tarvittavat ruuvinrei´ät oikeille paikoilleen(minulla metalliläpyskä, metallille soveltuva liima tai millä levyn nyt haluaakaan kiinnittää ja 2 ruuvia).

      Nimenomaan nauhankääntäjä on minulle se juttu joka tekee peitetikkikoneesta niin voittamattoman kuin se on. Eli minusta kone toimii käytössä moitteettomasti enkä tarvitse erikseen testata jokaisen asentamisen jälkeen vaan lähden samantien ompelemaan kanttausta joka kiinnittyy niinkuin pitääkin.
      Tarkoitatko onko nauhankääntäjä vaikea asettaa jokaisen resorikanttauksen omepelmiseksi paikoilleen? Minusta tämä minun versio on ihan pikainen laittaa, levy paikoilleen, kaksi ruuvia kiinni, resorin pujotus suppilon läpi ja ei kun ompelemaan :)

      Poista
    2. Kiitos vastauksesta. Jään pohtimaan ja miettimään minkä peitetikkikoneen ostan! Halu olisi ostaa berniina, mutta jotenki janome ehkä vähän houkuttelisi. Käyn ekana testaamassa koneita ja päätän vasta sitte mihin koneeseen kallistun. :D

      Poista
  19. Tilasin syksyllä Tallinnasta Karnaluksista Janomen peitetikkikoneen 1000CPX, joka tuli viikossa postissa, postikulut 10e. Kone tuli valmiiksi "sisään ajettuna" ja säädettynä. Tilasin samalla nauhankääntäjänkin. Onnistuin erinomaisesti ensimmäisellä kerralla, kun ompelin singletrikoiseen paitaan samasta trikoosta ommellun nauhakantin, koskematta ollenkaan langansäätöihin. En ole vielä muuta ommellut, joten voi sitä tulla eteen huonojakin kokemuksia. Alunperin minun piti ostaa sieltä Berninan yhdistelmäsaumuri peitetikkiominaisuuksin, mutta ehdottivat tilalle Berninan perussaumuria ja sitten tätä Janomea, koska olisi sekä edullisempi, että toimintavarmempi, koska yhdistelmäkoneessa on enemmän ongelmia langansäätöjen kanssa, joita joutuu enemmän muuttelemaan. Minulla on lähes 20 v. vanha Janomen ompelukone, johon olen edelleen kovin tyytyväinen, siksi uskallauduin ostamaan myös peitetikin samalta merkiltä.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Varmasti onkin parempi olla erilliset koneet peitetikille ja saumaamiseen, kun työvaiheiden välillä pitää usein sujuutella edestakaisin kahden koneen väliä, ja yhdellä koneella sellainen saattaisi osoittautua aika työlääksi kun joutuisi säätämään joka välissä.

      Poista
  20. Hei, minulla on tuo 009 peitetikkikone käytössä, kääntäjää ei ole ainakaan toistaiseksi. Kone on toiminut muuten tosi hyvin mutta kun käännän trikoopaidan (yleensä elastaania sisältävä jersey) helman niin se lähtee purkautumaan ensimmäisessä pesussa. Eli johonkin kohtaan on tullut hyppytikkiä. Käytössä on hax-neulat, koko 75. Velourissa/joustofroteessa kyseistä ongelmaa ei ole. Koneen säätöihin en juurikaan koske, diffi 0,7 ja N välillä, neulalankojen kireydet 4 ja tikinpituus viivan kohdalla. Mistähän tuo helmaongelma mahtaa johtua, pitäisikö nuo neulat vaihtaa paksumpiin?

    Maikki

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Meinasipa jäädä huomaamatta tämä sinun viestisi mutt onneksi tajusin selata viestejä taaksepäin..

      Niin ensihätään kehottaisin kokeilemaan paksumpia neuloja, jotka eivät pääse joustamaan niin paljoa joten osuvat todennäköisemmin siihen kohtaa siepparia kuin on tarkoitettukin. Toiseksi, olen tehnyt testiä eri neuloista (josta on tulossa testipostaus, mutta nyt ankara flunssa hieman häiritsee järkevää lauseenmuodostusta joten postaus jäi kesken..)
      ja siinä huomasin että myös haxeilla on eroa, mutta tästä lisää sitten siinä joskus ilmestyvässä postauksessani :)

      Ps. Oletko kokeillut neulalankoja löysätä hieman, tuo nelonen kuulostaa omassa koneessani hiukan liian kireältä trikoolle, jos ei molemmat niin ainakin vasen neulalanka voi olla kolmosella. Tietysti jos tikki muuten on ihan hyvä niin suotta ei noita säätöjä tarvitse alkaa muuttelemaan.

      Poista
    2. Ja toinen homma, että jos noita hyppytikkejä ei nyt ainakaan aluksi ole saanut kokonaan pois( jotka kyllä pitää saada pois, kyllä koneiden kuuluu toimia niin kuin niiden on tarkoitettukin), niin kannattaa seurata ommeltua jälkeä oikealta puolelta jos nurjalta ei hyppytikkiä huomaa, ja sellaisessa kohdassa jossa ommel näyttää puolta pidemmältä kuin normaalisti, siihen kohtaan kannattaa ommella vahvistus ompelukoneella, niin ei ole kaikki paidat pilalla ennenkuin löytyy ratkaisu tuohon ongelmaan :)

      Poista
  21. Kiitos vastauksesta! Ihana kun olet jaksanut tälläisen postauksen tehdä, paljon sain vinkkejä :) Minä kokeilen noita paksumpia neuloja ja löysään vähän neulalankoja, jos auttaisi ongelmaan. Ja mielenkiinnolla jään odottamaan tuota neulatestiä, niin paljon vaikuttaa työnjälkeen.

    Maikki

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Sain myös vinkin että sinä voisit kokeilla laittaa diffin 1,5 kohdalle, kokeile miten tuollainen muutos vaikuttaa sinun koneeseesi!
      Palaan vielä mahdollisesti tähän asiaan, kunhan itse vielä hieman opiskelen asiaa, sillä vaikka kyseessä on samanmerkkinen kone, joillakin toiset säädöt toimivat paremmin kuin toisilla ja tästä on ihan käytännön kokemusta, mutta tosiaan palaan vielä....

      Poista
    2. Kiitos vaivannäöstä! Kokeiluun menee tuokin vinkki!

      Poista
  22. Mulla on tää sama peittari (009) ja meidän yhteinen matkamme on ollut töyssyinen :(. Kone on käynyt kerran huollossa hyppytikin vuoksi, mutta minusta siinä on vikaa myös syötössä. En ole ennen peittarilla ommellut, joten ei ole mitään vertailupohjaa.

    Pystytkö sinä ompelemaan vaivattomasti helmakäänteitä esim. viskoosielastaaniin ja muihin joustaviin, ohuisiin trikoisiin? Millaisella tikinpituudella niitä ompelet? Minun koneeni nimittäin "työntää" trikoon ylempää kerrosta edellä, jolloin helma on jo kymmenen sentin matkan jälkeen rutussa. Ja tikin pituutena on lähes aina oltama maksimi eli 4. Muuten tulee tosi lyhyttä tikkiä.

    Huolittelukaitaleet ja paksummat joustavat kankaat kone ompelee hyvin, mutta olisin sitä juuri noihin t-paitojen helmoihin kaivannut...

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Onpa ikävää jos teillä ei matka suju mutkitta :(
      Ihan ensiksi sanon, että tuon kankaan aaltoilut pitäisi loppua kun kääntää diffiä, eli jos vaikka kokeilet kääntää diffin 1,5 seen jossa monella on tuo aaltoilu on lopunut (veikkaan että sinulla on diffi ollut kakkosessa. Tai sitten se oli se toinen ääripää siinä nupissa, pahoittelut kun en muista ulkoa kumminpäin ne numerot siinä nupissa kulkee).

      Jossakin vaiheessa huomasin yhteyden myös siihen, että jos paininjalan puristus ei ole kohdillaan, tikki on liian lyhyttä.

      Silloin kun koneen säädöt ei ole kohdillaan, tikki on juurikin tuollaista minimaalista vaikka ompelisi sillä nelosella, joten testaamalla vain on löydettävä ne toimivat säädöt. Esimerkiksi laitan tähän nuo oman koneeni jokakankaalle toimivat säädöt: Diffi 1,5, pistonpituus viivalla, neulalangat hieman alle 3, alalanka kohdassa L eli löysimmillään.

      Tuosta hyppytikistä: Minä jaksan aina kysellä tuota neulamerkkiä, eli onhan se varmasti kokoa 90 ja laatua hax, sekä mieluusti trikoolle sopiva stretch neula niin ei tarvitse myöskään tapella rei´ittyviä kankaita vastaan? Jos nämä kohdat ei ole juuri oikeat, niin silloin ensimmäiseksi pitää lähteä etsimään vikaa neuloista (ja niitä kannattaa varuiksi kokeilla vaihtaa vaikka olisi oikeatkin sillä joskus on neulapakettiin eksynyt huono yksilö ja se aiheuttaa ihan turhaa päänvaivaa säätöjen haulla..)

      Jos kerrot vielä mitkä on sinun koneen tarkat säädöt niin voin koettaa paremmin paikallistaa mikä on pielessä :)

      Poista
    2. Ja tosiaan minulle ei ole tullut vielä vastaan kangasta jota en olisi ohuutensa tms. ominaisuuden vuoksi voinut ommella vaan ihan kaikki menee, ja tosi montaa eri kangaslaatua on ehtinyt hyppysissä olemaan, joten väittäisin että edellytykset tuolla koneella kyllä on toimia kankaalla kuin kankaalla!

      Poista
  23. Tuossa mun koneessa on kauppiaankin (sama kuin sulla) mielestä vikaa syötössä, mutta huollosta sanottiin ettei sitä sen paremmaksi saa. Maahantuojan huoltomies sanoi myös, ettei koneessa saa käyttää HAX-neuloja, vaan ihan tavallisia pallokärkineuloja tai JL2-neuloja. Ja että ainakaan hax-90 ei kannata laittaa, kun se osuisi jo etukärjen pullistuman kohdalta sieppariin.

    Tästä huolimatta oon kyllä käyttäny koneessa pallokärkisiä HAX-neuloja (HAX BP), kokoa 80, koska paksujen kohtien yli mentäessä tavallisilla pallokärjillä tuli toisinaan hyppytikkiä.

    Ja se diffi...itse asiassa mulla paras tulos helmassa on ollu kun diffi on 0,7-N. Jos laitan sen suuremmalle, niin kankaan päällikerroksen työntyminen pahenee. Ongelmana ei siis ole tikatun osan meneminen aalloille (siihen on mulla diff 1.5 auttanu) vaan se, ylempi kangaskerros työntyy eteenpäin (siis ompelijaan päin) alemman syöttyessä normaalisti.

    Paininjalan puristus oli huollossa säädetty tosi pieneksi, mutta se aiheutti ettei ohuemmat trikoot syöttyny olleskaan. Jouduin sitä sitten vähäsen lisäämään, mikä kyllä pikkasen lisää sitä työntymistä.

    Lankojen kireydet on vasen 4 ja oikea 5, jos laittaa löysemmille, niin tikin laatu huononee. Sieppari on M.

    Tää kone siis ompelee paksummat kankaat ja kaitalehuolittelut tosi hienosti, ainut mikä on ongelma, on helmakäänne viskoosielastaaniin.

    Toissapäivänä tein kyllä koneen kanssa jonkinlaisen läpimurron, kun kokeilin vaihtaa langat saumurilangoista gutermanin ompelukonelankoihin. Tikin laatu ongelmakankailla parani huomattavasti ja helpoilla kankailla se oli jo niin kaunista että syrämmeen otti :D. Ihme kyllä lankojen vaihto tuntui vaikuttavan myös syöttöön vai näenkö jo harhoja!

    Kiitos paljon vastauksistasi ja blogistasi on ollut myös paljon iloa ja apua.

    T: Raija

    VastaaPoista
  24. Hei. olisiko tuota kääntäjän lisälevyä mahdollista kuvata ihan omassa yksinkertaisuudessaan? Jotta osaisin itse tehdä moisen... tai teetättää jos tarvis.

    VastaaPoista
  25. Hei!

    Minullakin on hakusessa peitetikkikone ja juuri tätä samaista mallia olen katsellut. Miten päättelet ompeleen kun esim käännät puseron helman? Niin ettei se lähde purkaantumaan jos langanpäistä nykäisee. Joissakin valmisvaatteissa on tätä ongelmaa ja koko helma on sitten ilman ommelta :)

    t. Marja

    VastaaPoista
  26. Ihana blogi sinulla. Apuja tarvitsisin pikaisesti. Miten olet kiinnittänyt kantinkääntäjän koneeseen? Katsoitko teipillä ensin oikean paikan ja sitten vain ruuvailit levyllä vai kuinka. Mulle saapui peittari tänään ja ennen olen vain teipannut kantinkääntäjän ompelukoneeseen, nyt sille "ei ole paikkaa" Janomessa ilman levyä...

    VastaaPoista
  27. no nyt oli kyllä paras postaus suomalaisessa blogissa vissii ikinä. KIITOS! :)

    VastaaPoista
  28. Hei!

    Hankin kuukausi sitten bernette 009DCC peitetikkikoneen, enkä ole vieläkään päässyt ompelemaan sillä kunnolla. Ongelmana on se, että ommellessa trikoovaatteiden hihojen ja paitojen käänteitä sauma alkaa ompelun aikana aaltoilemaan. Paininjalka painaa kangasta aika kovaa ja kangas alkaa kupruilla. Olen kokeillut löysätä ja kiristää puristusta, ei auta, vaihtanut erilaisia neuloja, ei auta, säätänyt diffiä ja langankireyksiä ees taas, mutta aina sama ongelma. Aaltoilun lisäksi kone tekee välillä hyvin tiheää tikkiä kesken kaiken aivan kuin iskisi jumitus. Ainoa trikookangas, jota se on jaksannut ommella on interlock ja sitäkin vaihtelevalla onnistumisella. Tänään irroitin koneesta paininjalan ja tutkin pistolevyssä olevia "hampaita" jotka syöttävät kangasta. Onko ok, että oikeanpuoleisen hammasrivistön ensimmäinen hammas alkaa eritavoin kuin kaikkien muiden rivien ensimmäiset hampaat ja montako hammasta teillä on oikeanpuoleisessa ensimmäisessä rivissä, etumaisessa syöttäjässä? Ajattelin, että voisiko minun koneesta puuttua yksi hammas.Oikeanpuolen viimeinen hammas takimmaisessa syöttäjässä on hiukan vino. Voiko vaikuttaa ompeluun?Olisi kiva, jos joku voisi suositella jotakin tai vastata minua askarruttaviin ongelmiin. Jos en itse saa koneeseen tolkkua on varmaankin vietävä koko kone huoltoon.

    VastaaPoista
  29. Hei! On pakko kysyä mistä saa tuo resorinauhakääntäjä? Olen yritänyt ettiä mutta en löytynyt kuin tämä blogi.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Muistaakseni olen jossain kirjoittanut tilaamisesta yleisesti ja kääntäjien osalta tarkemminkin, mutten tähän hätään löytänyt tekstiä.. Olen ostanut omat kääntäjäni Ebaysta, tältä myyältä: http://www.ebay.com/usr/sharpsewing jota osaan suositella sen perusteella että aina olen pakettini saanut ja tuote on ollut mitä on luvattu. Muista kääntäjän myyjistä ei ole minulla ollut tarvetta kerätä kokemusta :) Jos haluat enemmän tietoa, kysy pois! (tosin tämä blogi on kirjoitustauolla joten en välttämättä ihan heti huomaa kirjoituksia)

      Poista
  30. Moi, maailman tyhmin kysymys. Ostin juuri käytetyn peitetikkikoneen ja mietin voiko sillä ommella myös ei trikoo kankaita. Jos pitäisi vaikka jokin pussukka kantata (joka tehty ns. ei joustavasta kankaasta) toimisiko se peitetikkikoneelle. Kiitti jos vastaat, vaikka tämä postaus onkin kovin vanha. Hyvä postaus muuten ja hyviä vinkkejä. Kiitos.

    VastaaPoista
  31. Juu, kiitos! Helpottaa kuulla että muillakin tuo Janome on kiukkuillut! Meinaa hermot mennä. Samainen Kone-Minna myi Janomen CoverPro 2000CPX:n minulle hyvänä peittarina, mutta nuo hyppytikit vaan suututtavat jo. Paljon olen muutaman vuoden aikana eri kikkailuilla sillä ommellut, mutta tuon nauhankääntäjän kanssa en ole päässyt alkuunkaan. Vaikka juuri se minua houkutti eniten peittarin käyttäjäksi. Jokaikinen saumanylitys aiheuttaa hyppytikkiä, ellen käytä erinäisiä kikkoja...
    Saattaa olla että Berninaan siirtyminen odottaa minuakin... :(

    VastaaPoista