torstai 22. huhtikuuta 2010

Työskentelytavoistani

Selvennän tähän edellisen postaukseni kommenteissa toiveena ollutta hieman tarkempaa selostusta otsikon teosta:

Ihan ensiksi kaunis kiitos teille sanoistanne!Otsikon teen seuraavasti: valitsen mieluisen fontin joka on tyyliltään "outlined" jotta kirjaimet voi leikata paperista irti (edellisen postauksen leiskan fontin nimi on DriftType ja koko 48) ja tulostan sen mieluisella värillä (tässä keskiruskealla) skräppipaperille (tässä tuolle samalle vihreälle paperille jota on muuallakin leiskassa). Seuraavaksi leikkelen kirjaimet reunojaan myöten irti ja ruskealla kynällä käyn vielä läpi nuo leikkauspinnat (tämän normaali ihminen jättäisi väliin, ei nuo valkoiset reunat näy jos ei vartavasten katso.. ..mutta minähän tietysti katson..)

Sitten piirrän apuviivan (tässä käytin lautasta) jonka avulla kirjaimet tulevat suoraan ja sommittelen kirjaimet leiskaan jotta ne asettuvat tasaisesti. Sitten vain kirjaimet kiinni leiskaan Glossy accentsia liimana käyttäen ja apuviivojen pois pyyhintä. Lopuksi päällystän kirjaimet Glossy accentsilla ja otsikko on valmis (olen etsinyt Matte accentsia, mutta en ole sitä vielä löytänyt suomalaisista askartelukaupoista, tähän leiskaan olisi muuten paremmin käynyt tuollainen mattapinta). Olen yrittänyt löytää tietoa siitä, miten haitallista tuo tulostinmuste on valokuville, mutta en ole asiasta infoa löytänyt, joten täytyy vain toivoa, että tuo Glossy sitten edes vähän eristäisi noita mahdollisia myrkkyjä siirtymästä suoraan valokuvieni kimppuun.

Edellisessä leiskassa en käyttänyt Crackle accentsia otsikkoon, sillä sen lisäksi että tuo aine hieman tummentaa paperia kuten kaikki accentsit, se jonkin verran myös "häivyttää tai sekoittaa" paperin kuvioita halkeilunsa takia, joten tällöin kirjaimien "lautaefekti" ei olisi päässyt oikeuksiinsa, ja tämän sivuvaikutuksen voi todeta noista tähdistä hyvin (kun klikkaa tuota ensimmäistä pikkukuvaa, suurennoksessa se näkyy aika selkeäsi). Niinhän sitä sanotaan, että hullulla on halvat huvit ja minusta on aina yhtä jännää nähdä millaisen efektin tuo Crackle joka kerta tekee ja odotan malttamattomana milloin pinta alkaa halkeilla ;)

Toivottavasti tämä selvensi hieman tuota otsikon tekemistä :)Ja kyllä, tiedän olevani perfektionisti ja varmasti pääsisin monesti paljon helpommalla jos osaisin vähän höllätä.. mutta minulle ei ole vielä esitetty keinoa jolla tämä käytännössä olisi toteutettavissa. Joten siihen asti puoli milliäkin vinoon on liikaa...
Onneksi kuitenkin olen kriittinen vain omille tuotoksilleni, osaan katsoa aivan eritavalla toisten tekemiä töitä: niissä huomaan kauniit yksityiskohdat, hienot väri- ja paperivalinnat, kekseliäät aiheet, aistin voimakkaasti leiskoista huokuvan tunnelman ym. enkä huomaisi vaikka jollakin työssä olisi puoli senttiä paperit vinossa (tämä on todistettu). Siksi löydän kaunista kaikkialta ja ihailen niin monennäköisiä leiskoja, sillä tiedän että en itse pystyisi saamaan omien rajoitteideni vuoksi samanlaista ja juuri siksi moni leiska onkin minusta niin upea!Ps. Tietäisikö joku fonttia joka olisi tuollainen "outlined" (en osaa suomentaa) ja kaunokirjoituksella tehty? Olen nähnyt sellaisia valmiita stickersejä (vai mitä ne nyt on?) mutta niiden käyttö on niin rajallista joten kaipaisin tuollaista fonttia..

10 kommenttia:

 1. Kuulostaa hauskalta tavalta tehdä kirjaimet leiskoihin! Ja kivannäköinen lopputulos ;)

  Multa löytyy tämmöinen fontti ;) Olisko yhtään sinnepäin...?

  VastaaPoista
 2. Mä olen varta vasten harjoitellut viime aikoina sellaista pientä löysäilyä perfektionismin sijaan. Olen yrittänyt tehdä itse niitä tunnelmatuotoksia, jottei askartelu mene suorittamiseksi. Olen myös yrittänyt (hiukan) päästä pois mukavuusalueeltani. Tarkoitan, että, jos olen juuri itselleni sanonut, etten tykkää esim. vaaleanpunaisesta, tulee mulle pakonomainen tarve tehdä seuraava tekele juuri vaaleanpunaisella jne. Tai yhdistänyt jotain täysin toisiinsa sopimattomia värejä keskenään ja lopputulos onkin ollut yllättäen tosi kiva. Se on aika virkistävää.

  VastaaPoista
 3. sinä oot kyllä ihan päästä sekaisin kun leikkelet noita pikkukirjaimia. *hihittelee* Ei vaiskaan, kunhan kiusaan :). Minusta on kiva leikellä pikkujuttuja.. hmm.. vaikka jostakin syystä en ole vähään aikaan sitä harrastanut. höh!
  Ooh, sellainen fontti olisikin kiva. Minä tykkään käyttää just niitä kaunokirjoitus thickersejä ja muitakin aakkosia. Monesti haluttaisi itse kirjoittaa otsikko siten, mutta en vain saa tarpeeksi kauniisti sitä tehtyä.

  VastaaPoista
 4. Mirka: ehkä koittaa vielä sekin päivä että minäkin opin.. Käynpähän aina katselemassa sinun kauniita korttejasi ja joku päivä huomaan itsekin tekeväni jotakin erilaista ja repäisevää ;D


  Laura: Mitä vielä, ihan tottahan sinä puhut ;D ;D Tai no ainakin minusta joskus tuntuu siltä kun noita pikkiriikkisiä kirjaimia nyhrään (niinkuin esimerkiksi siihen pääsiäispupuleiskaan). Ja sinun leiskoissasi minä niihin kirjaimiin ihastuinkin, vaikka toisaalta mistäpä minä en sinun leiskoissasi tykkäisi.. :)

  VastaaPoista
 5. Klikkasin tähtiä isommaksi, siinähän se näkyi selvästi.. Kauempaa se näytti ihan siltä paperin kuviolta.

  Kiva etten anna kuitenkaan perfektionismisi estää kokonaan sitä tekemistä! Ja onneksi niitä nyhräyksiä voi ihailla muutkin, pelkästään kansiossa ne menisi ihan hukkaan =)

  VastaaPoista
 6. Kiva lukea tästä! Aakkosten leikkaaminen on minusta oikein normaalia ja aika rentouttavaakin, vaikka itsessäni ei ole yhtään askarteluperfektionistia (päinvastoin). :) Sannikalla on myös ihania leikattuja otsikkoja, esim. näissä http://sannikan.blogspot.com/2010/03/ihanat-vuodenajat.html

  Eikö kaikkia fontteja voi muuten printata outlined-tyylisinä (ohjeet tarvittaesa esim. how to outline letters in word -haulla tms. :)? Tai ehkä tarkoitit, että mitkä fontit toimivat hyvin outlined-tyylisinä?

  Käpristyvätkö sinulla koskaan leikatut aakkoset sen jälkeen, kun päällystät ne glossylla vai estääkö aakkosen kiinnittäminen ensin sen? Tai paksu paperi?

  Sinellissä matte accentsia...

  VastaaPoista
 7. Xing: Minä päädyin liimaamaan kirjaimet ensin ja vasta sitten laittamaan Glossyn pintaan juurikin tuon käpristymisen takia. Joku sanoi että ei missään nimessä saa laittaa glossyä valmiiseen työhön kun se niin helposti valuu, mutta minä en ole kyllä huomannut tällaista. Tosin tarkka saa olla ettei röplää yli reunojen kun leittää Glossyä.. eikä nostele leiskaa pystyyn ennenkuin se on saanut kuivua rauhassa.

  Ja tuo oli minulle uutta että kaikki fontit voi saada outlinenä, täytyy tutkia tarkemmin asiaa.. Kuten rivien välistä voi lukea, en todellakaan ole hyvä näissä tietokone-asioissa, niinkauan kuin kaikki toimii kuten pitää, osaan jotakin tehdä, mutta heti kun tulee ongelmia, lähtee soitto veljelleni joka osaa auttaa mekein missä vaan tietokoneasiassa..

  Linkkivinkki oli oikein kiva, on aina ihana käydä katselemassa ja ihailemassa toisten blogeja..

  Myöskin sinelli-vinkki myös ilolla vastaanotettu!

  Kiitos sinulle, nyt tuli melkoinen tietopläjäys :)

  VastaaPoista
 8. Skräpteekistä löytyy Mattea..Jos ei löydy verkkokaupasta niin kannattaa laittaa sähköpostia, koska kaupan puolella sitä ainakin on!

  VastaaPoista
 9. Ainakin Sinellissä, Finnstamperilla, Askarteluaitassa ja Purppurataivaassa on mattaa koholakkaa, kaikki nettikauppoja.
  tosi kivan leiskan olet tehnyt :)

  VastaaPoista
 10. hiphei! Laittaisitko minulle osoitteesi tulemaan... :) tänne: askartelu75@gmail.com

  VastaaPoista