torstai 15. huhtikuuta 2010

Säilytysongelmia ja ratkaisuja..

Takana kolme yötä viiden tunnin unilla, joten mitään uutta askartelun (tai muunkaan tekemisen) tiimoilta ei ole luvassa ennen kuin saan univajeen tasattua (paitsi kortti joka pitää tehdä sunnuntaiksi synttäreille). Täytyy kyllä myöntää että oma oli moka kun meni yöt ommellessa, kun tein pojalle 1-vee kuvaan vaatteet enkä aiemmista kerroista viisastuneena saanut aloitettua vaatteiden tekoa yhtään aiemmin. Siis virallinen selityshän tietysti on: kun en ole millään voinut vaatteita ommella kun ollaan sairasteltu ja kaavojen piirtäminen otti aikaa kun miehellä oli selvä visio housuista mutta hän osasi vain kertoa mikä ei ainakaan käy ( eli kaikki ne ehdotukset joita parin viikon ajan esitin) ja kankaat puuttuivat kun en päässyt kangaskauppaan ja kun...

Mutta nyt ovat vaatteet valmiit ja poika nauratettu väsyksiin kuvauksessa, mutta veikkaanpa että sieltä on tulossa sellainen pläjäys kuvia että itkun kanssa valitsen niistä vain ne ihan kaikkein kauneimmat, niin paljon näytti tulevan ihania ilmeitä.. ( =eli meillä oli tosi hyvä kuvaaja josta olen tykännyt aina ja hän kyllä keksi tuntiin enemmän asiaa höpöteltäväksi ja lallateltavaksi kuin minä varmaan koko vuonna ;) )Mutta kuvattomat postaukset ovat ainakin minun kirjoittamina tosi tylsiä, joten laitetaan vähän kuviakin:


Yleensä en hirveämmin kirjoittele uusista ostoksistani (jotta kukaan ei vaan saa todellista kuvaa kuinka huolestuttavaa tämä jo on), mutta nyt täytyy jo kertoa, sillä olen vihdoin löytänyt säilytyspaikan noille isoille mustetyynyille! Ongelmana oli se, että isossa säilytyslaatikossa nuo musteet tahtoivat seilata miten sattuu ja niitä sai aina olla järjestelemässä. Siksi etsinkin laatikkoa, johon kaikki mustetyynyt mahtuisivat ylösalaisin, niin että kaikki värisävyt näkyvät yhdellä kertaa, että ne on ankkuroitu paikoilleen ja että ne kaikki saa tarvittaessa napata matkaan ilman sen kummempia pakkailuja.

Tänään kun kävimme Motonetissä, sieltä löytyi tällainen laatikko, joka on tarpeeksi syvä että sinne nuo musteet mahtuvat noin päin kuin haluan eikä musteet pääse liikkumaan kovin paljon kuljetuksessa. Tuo laatikko on myös tasasivuinen joten säilytyksessä ei tule ongelmia ulokkeena olevan kantokahvan kanssa ja tätä voi kuitenkin kantaa kun sormille on oma ura josta saa tukevasti kiinni. Kunhan saan loputkin Mementon värisävyt (jotka ovat jälkitoimituksessa edelleen) niin pakki on yhtä lokeroa vaille täynnä (ja sitten pitää ostaa toinen tällainen Adirondackin musteille). Eli näin musteet asettuivat oikein nätisti sisälle:


Huomaa myös kuvassa syy miksi yleensä tykkään kuvata vain silloin kun pienimies on nukkumassa. Vaikka kuinka yritän hiipiä hiljaa kuvaamaan jotakin, tuon pojan tutkaa ei harhauteta: se on paikalla ennen kuin ennätän laukaisimen painaa pohjaan ja sitten ei olekaan enää mitään mitä kuvata...

Silmäilin myös samalla vastaavanlaisia pienempiä laatikoita joita olen etsinyt myös tosi pitkään ja samasta sarjasta löytyikin tällainen pikkuinen:


Olisin ehkä toivonut että laatikko olisi ollut kirkas, mutta siinä vaiheessa kun olin repinyt käteni jo toistamiseen sellaisiin kirkkaasiin laatikkoihin joissa on pienet lokerot ja nuo kiskojen reunat p**n terävät, niin päätin että ei haittaa vaikka tämä olikin savunharmaa ja puolta kalliimpi noita toisia, säästänpähän sitten laastarissa kun en revi joka kerta käyttäessäni laatikkoa käsiäni noihin halpisversioihin joita on joka "säläkaupassa"..

Huomasin muuten myös että en ole meillä ainoa joka tykkää lajitella ja näpeltää tuollaisten parissa, sillä tuo meidän pienimies siirteli noita niittejä lokerosta toiseen varmaan lähemmäs tunnin ennenkuin keksi työntää niitä (taaaas) suuhunsa.. ja siihen loppui sitten se ilo. Ja tämä postaus loppui sitten tähän. Kiitos.

3 kommenttia:

 1. Nämä säilytysratkaisupostaukset on aina tosi mielenkiintoisia, koska kaikki pähkivät saman asian kanssa. Vähänkö olen kade noista mustelaatikoista!

  VastaaPoista
 2. Kuvaus- ja lajitteluassistentti sai nauramaan. Noinhan se nimenomaan menee :)

  VastaaPoista
 3. Aikoinaan olin aika vastahakoinen lähtemään mukaan kun puoliso halusi Motonettiin tai Biltemaan. Nyt jo jokusen vuoden ajan olen saattanut itsekin reissua ehdottaa kun olen hoksannu tonkia siellä sitten omin päin eri hyllyjä.. Rupesi vaan tämän luettuani hymyilyttämään =)
  Toimivan näköinen säilytysratkaisu!

  VastaaPoista