maanantai 7. helmikuuta 2011

Kestovaippoja.. Pikkuinen säilytyspussukka x2

Olen jo aiemmin kaivannut sellaisia pieniä pussukoita joihin mahtuisi sisälle ainoastaan yksi litimäräksi huuhdeltu/muuten erityisen likainen vaippa, jonka voisi sitten heittää isompaan vaippapussiin niin ettei vaippa sotke/kastele koko pussin sisältöä.

Nyt sitten päätin kokeilla ja tein tällaisia pussukoita:

Kriteerit pussukoille olivat seuraavat: Pussukka pitää olla sellainen että sitä on helppo ja tosi nopea käyttää, valmistamiseen voisi hyödyntää 50x50 vaippapaloja mahdollisimman tehokkaasti, näiden pitää olla tosi nopeasti tehtäviä, kauniin näköisiä ja hyödynnettävissä vielä muuhunkin käyttöön.

Yritin etsiä vinkkiä tällaisten pussukoiden kokoon mutta en löytänyt tällaisia valmiina, joten laitan tähän vielä mitat: kangas on leikattu 22x50 kokoiseksi (tarkoituksella tein pohjan taitteelta, jotta pohjaan ei muodostuisi suotta saumurijälkeä joka voisi päästä vuotamaan), jotta 20 cm vetoketju asettuisi nätisti päästä päähän ilman sen kummempia kikkailuja vetoketjun päissä. Toisesta yläreunasta leikkasin 5 sentin kohdalta kankaan kahtia johon väliin vetoketju asettui ja lopuksi ompelin ympäriinsä pussukan kiinni.

Mangon värisessä pussukassa on sisällä yksi Nalle nöttönen sekä kaksi bambudoubleria, eikä pussi silti pullistele pahasti, joten tämä koko on minusta juuri passeli tähän käyttöön!

Pohdin vielä laittaisinko ripustuslenkin nepillä kiinni pússin yläkulmaan, näin ainakin saisi kätevästi pussukan kuivumaan..

2 kommenttia:

  1. Onpa huoliteltujen näköiset! Mun pussukassa on ollu juurikin se vika että vuotaa saumasta, eikä ole tullut kuuloonkaan että vois huuhdella ja laittaa sinne mitään märkänä..

    VastaaPoista
  2. Kiitos vihjeestä. Tein kahdeksan, näin aluksi, annettavaksi pikku muistamisena vauvan saaneelle. Eurokankaassa oli vain hyvin kukkaista kangasta, mutta käynee se prinssin saaneellekin.
    Aurinkoista kevättä!

    VastaaPoista