torstai 13. toukokuuta 2010

Leiskoja.. Polskimaan!Näin kesää lähestyttäessä on ihan oikea fiilis skräpätä edellisvuosien kesäkuvia:Jouduin vähän suttaamaan tänne blogiini tulevan kuvan valokuvia, en halua että tällaiset kuvat joutuvat vääriin käsiin.. Toivottavasti leiskan idea kuitenkin näkyy tästä..

Minulla tuntuu olevan ongelmana srkäppäyksessä se, että ottamani valokuvat ovat niin voimakkaita väreiltään, että suurin osa papereista näyttävät ihan likaisensävyisiltä tai muuten vain hailakoilta (joudun vain haaveilemaan niin suuresta paperivalikoimasta että aina löytyisi juuri se värisävy joka on mielessä..). Joudun siis valitsemaan myös leiskoihin tosi voimakkaansävyiset paperit, mutta toisaalta niinkuin tämäkin leiska, nämä ovat oikeastaan ihanan pirteitä ja täynnä auringonpaistetta :)
Mietin jonkin aikaa tuota raitapaperia, mutta vaikka kuinka kokeilin muita papereita, palasin aina tuohon samaan, joten sillä nyt sitten mentiin, ei tuo näytä niin levottomalta kun siinä on päällä kaikkea muuta koristusta. (sitäpaitsi nämä kuvat näyttävät niin suttuisilta pieninä, joten kannattaa klikata kuvaa niin näkee paremmin nuo yksityiskohdatkin näitä leiskoista ;)  )

Tässä on käytetty October Afternoonin (nyt en ole ihan varma, voi korjata jos olen väärässä) (keltainen) ja Cosmo Cricketin (raidallinen ja kukkakuvioinen) papereita. Tuon keltaisen paperin reunoja käsittelin Mementon musteilla (Dandelion&Cantaloupe), otsikon kirjaimet on jälleen saaneet Glossy-pinnan (itseasiassa kaksinkertaisen jotta ovat oikein pulleat) ja pienet kimaltavat pisarat ovat Papermanian valmistamia. kuvan keskustaa ympäröi ommeltu reuna, joka livenä näkyy paljon paremmin kuin kuvassa. Yritin taas käyttää Pagemapsin luonnosta (Nov.2009), mutta jossakin vaiheessa aina unohdan vilkaista luonnokseen ja tulee sovellettua ihan omia. Jospa nämä kuitenkin aina tunnistaa samaksi :)

Voi että kun näistä leiskoista saisi sellaisia valokuvia jotka kertovat koko totuuden, nyt tuntuu että nämä tänne tulevat kuvat ovat vain kalpea aavistus siitä millaisia nuo leiskat ovat luonnossa ihanine väreineen ja pienine yksityiskohtineen.. Minulle tuli outo leiska-innostus ja minulla olisi jo tosi monta leiskaa kokoamista vaille valmiina, mutta kun aika ei oikein tahtoisi riittää näitä tekemään.. Täytyy siis jatkaa illalla uuden leiskan kimpussa!

Muuten: Tietäisikö joku vinkata millä musteella sellaisia valkoisia kiemurakuvioita yms. voi tehdä, joita näkyy käytettävän leiskoissa? Minä en ole löytänyt hyvää valkoista mustetta joka erottuisi kunnolla paperista..

4 kommenttia:

 1. suuuuuuuuuuuuuuuupersupersuperihana!!! Mahtavat värit ja oi, miten ihanat paperit. Nuo kukat on tosi kauniita. Minusta se raitapaperi sopii hyvin siihen ja just sen takia että siitä on aika paljon peitetty.. näkyy just sopivasti raitoja :). Minä olen alkanut tykkäämään tosi paljon nyt tuosta että musteillaan samanvärisellä musteella kuin paperi.. tai suurinpiirtein samalla ainakin. Se näyttää kivalta!

  VastaaPoista
 2. Tosi kiva tuo puolipyöreä otsikko! Minulla ei ole (vielä) omakohtaisia kokemuksia valkoisista musteista, mutta olisiko näistä sinulle iloa:
  http://kynajasakset.blogspot.com/2009/11/paras-valkoinen-muste.html

  VastaaPoista
 3. Tässä on asettelu mennyt kyllä ihan putkeen, kaikki elementit ovat juuri oikeilla paikoilla ja tasapainossa (sehän ei ole siis mitenkään automaattista vaikka käyttäisi sketsiä apuna, koska värien tummuus ja kuviotkin vaikuttavat yleisilmeeseen). Raidalliset paperit ovat mulle(kin) tosi vaikeita! Omaa paperivalikoimaa olen kartuttanut muutaman kerran kunnon pinkalla, kun jossain nettikaupassa oli irtopapereita alessa 20 pennyä tai 20 senttiä per paperi. Mutta tärkeintä on vaan skräpätä paljon/jatkuvasti, sillä se oma look ja tatsi kehittyy.

  Tuo sun kommentti kuvien värikkyydestä ja sointumisesta pisti oikeen miettimään. Mulla on ns. likaisenväriset ja "puhtaanväriset" paperit lajiteltu erikseen. Päädyin semmoiseen, että kirkasta kuvaa sovittaisin "likaisensävyiseen" (oikeampi termi lienee maanläheiset tai mustalla taitetut sävyt) käyttämällä rajauksena mustaa, tummaa harmaata tai -ruskeaa, ja puhtaanvalkoista välttäisin rajauksessa. En tiedä toimiiko, mutta kokeilisin. Puhtaanvalkoinen on mulle harvemmin käytetty väri leiskoissa, kirjaimissa ja tekstissä lähinnä.

  Mä olen käyttänyt valkoista VersaMagic Chalk Ink mustetta tässä http://3.bp.blogspot.com/_HjzDhrCKfhk/S7ouLJ4iWcI/AAAAAAAAAFQ/gIsdELOTIoI/s1600/8kk.jpg 9kk-tekstin alla olevassa kukassa leimasimella töpöttäen (leimaamalla ei ehkä tule yhtä peittävää), ja muut VersaCraft musteella, joka siis ei ole niin peittävää kuin tuo Magic. En pidä itseäni eksperttinä, mutta ihan peittävimmän jäljen saisi jos töpöttäisi valkoista askartelumaalia leimaan. Jos kuviopaperille leimaat, valitse sellainen jossa ei ole paljon kontrastia - siis kuten tässä sivussa http://3.bp.blogspot.com/_HjzDhrCKfhk/S-GoCBLbqCI/AAAAAAAAAJo/hNMuoRHgPA8/s1600/meidanperheblur.jpg tuo paperi mihin journaling on kirjoitettu. Toivottavasti tästä sepustuksesta on jotain apua, se on jänskä miten tulee eritelleeksi mutu-asioita vaan sillon kun joku muu kysyy tai ihmettelee ääneen. ;o)

  VastaaPoista
 4. Linkit näköjään katkesi...
  http://puuhapetenvaimo.blogspot.com/p/layouts-2010.html
  ja siinä sivulla 9kk ja meidän perhe -leiskat.

  Runoilin taas näköjään hirveän pitkän sepustuksen, kun alkaa kirjoittaa jotain pientä ja ajatus alkaa lentää... kohta on kirjoittanut sivun verran toisen kommenttilaatikkoon. ;oD

  VastaaPoista