torstai 23. helmikuuta 2012

Tuplasynttärit: meillä on nyt 1-vee ja 3-vee

Näin on ensimmäinen osa synttäreistä takana. Meidän oli tarkoitus pitää yhteiset synttärit näille kahdelle nuorimmalle, ikäeroa kun on päivissä vain 11 päivää, mutta kun laskimme, että vain kummit, isovanhemmat ja serkut kun kutsumme, juhlijoita tulee olemaan yli 30. Siispä kahdessa osassa on kuitenkin juhlat pidettävä, edes isovanhempien luokse juhlimaan siirtyminen ei pelasta armotonta kuppipulaa. Tosin helpottaa kovasti, sillä naureskelimme juuri, että jos meillä olisi juhlat järjestettävä, saisimme antaa vieraille vuoronumerot ja viimeisen porukan kahvitteluaika olisi varmaankin parin tunnin kuluttua ensimmäisistä, meillä kun on vain 5 kahvikuppia (olen ollut viimeaikoina oikea räpyläkäpälä, olen hajottanut melkein koko astiaston kahvikupit joka tuntuu ihan uskomattomalta yhteensattumalta..)  Siispä sovittelemaan sopivia päiviä ja loppupelissä kuitenkin molempien lasten kummeja tulee molempina päivinä joten pidetään tällaiset sekasynttärit. Ensimmäinen porukka siis oli viime sunnuntaina ja seuraava sitten tulevana.

Meillä kun ei ole ollut tapana tehdä mistään koeversioita, joten ei kun suoraan toimiin: netistä kakkuohje ja leipomaan. En ole ikinä tehnyt marsipaanikuorrutteista kakkua, saati koristeita mutta juuri sellaiset nyt piti sitten saada. Sen sijaan että olisimme tehneet molemmille omat kakut, päätimme tehdä yhden ison kakun ja koristella siitä puolet pojalle, puolet tytölle. Laitan kuvan nyt tänne, sillä eikös tämäkin ole jonkinlainen käsityömuoto. Tällainen siitä sitten tuli:


Täytyy sanoa ihan ensiksi, että koristeet ovat miehen tekemät, hän on meistä ehdottomasti se taitavampi puolisko. Minulla oli tarkoituksena tilata valmiit muotit koristeisiin, mutta unohdin ne tilata ajoissa ja sitten luovutin suosiolla homman miehen käsiin. Minä värjäsin ainoastaan marsipaanin ja kaulitsin valkoisen levyn kakun päälle. Kakku on valkosuklaa-lime rahkatäytteellä ja on näinollen mukavasti vähän raikkaampi tuon masipaanin kanssa.

Kuva on napattu viimehetkellä kun vieraat olivat jo tuvassa, kun meinasin unohtaa ottaa koko kakkukuvan joten tällä mennään..

2 kommenttia:

  1. Herkullisen näköinen kakku!!! <3 <3

    Mä oon vääntäny ainoastaan kerran marsipaani kakun (tai niitä oli kaks ja apulaisia sitäki enemmän) ja täytyy tideta, että viimeiseksi jäi! :D

    Joten suuri hatunnosto täältä!

    VastaaPoista
  2. Ihana, kuulostaa herkulliselta ja pakko todeta että onpa sulla näppärä mies =D

    VastaaPoista