lauantai 16. helmikuuta 2013

Tilkkutyöhuumassa..

Laitan tänne itselleni muistiin kun niin monesti olen etsimässä näitä kahta videota (muunmuassa, sillä minusta nämä MissouriQuiltco:n videot on ihan parhaimpia tilkkutyövideoita)..

Ensimmäisessä nerokas tapa tehdä peittoon siistit reunat:


Ja toisessa tilkkutyön perusteita:


Kolmannessa nätti kulma:

6 kommenttia:

 1. Edellisessä kommentissani epäilin riittäisikö minulla sisua tilkkutöiden tekemiseen :-). Mutta kummasti alkaa hiljalleen innostusta löytymään. Oli tosi hyviä videokoosteita. Saisi niin ihania päiväpeittoja tehtyä kauniista kankaista. Leikkuuterä ja alusta varmasti kannattaisi ostaa, ettei saksilla tarvi palasia leikkoa. Palasten leikkaamiseenkin löytyy varmasti videopätkiä. Siis miten se on näppärin tehdä. Kiitos innostavista postauksista :-)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Nuo tilkkutyöt on aika koukuttavia ja siinä innostuksessa ei enää mieti onko työ miten vaativa, senkun alkaa tekemään ja valmista tulee :) Tosin en kyllä edes sanoisi vaativaksi kunhan ottaa aluksi vaikka pienemmän peiton työn alle niin itse tekemisen paljouteen ei kyllästy.

   Minusta nuo leikkuuterä, viivain ja alusta on koko homman mielekkyyden ydin, ilman niitä menee juurikin sellaiseksi monen illan nyhröämiseksi ja saa olla tosi tarkkana että tulee tasaisia ja oikeankokoisia paloja. Näissä kun muutaman millin ero palan eri päissä aiheuttaa sen että palat eivät loppupelissä enää ole kulmistaan tasan. Palasten leikkuu on helpoimmillaan sitä että kankaan päälle laittaa viivaimen (neliön tai suorakulmion muotoinen muovilevy), leikkurin terällä vetäisee pitkin viivaimen neljää sivua ja näin sinulla onkin jo valmiina sopiva pala. Näitä sitten haluttu määrä ja sitten pääsee jo ompelemaan.

   Tiedän että moni tekee eritavalla, mutta minulle on tärkeää että palat on silitetty juuri oikeaan suuntaan, silloin on tosi helppo saada palaset täsmäämään kun ne tavallaan klikataan paikoilleen, hankala selittää mutta tosi helppo tehdä kun vaan hoksaa miten saumat asetellaan. Muistaakseni tuon silityksen suunta on tuossa alemmassa videossa kerrottu, en kyllä varmaksi muista.

   Kannattaa kyllä kokeilla vaikka pienimuotoisesti jos vaan on yhtään innostusta!

   Poista
 2. Haa, olen ihan ilman ohjeita tehnyt nuo saumanvarojen silitykset juuri noin. Hyvä minä. ;D

  VastaaPoista
 3. *jäi tuijottamaan tuota seinällä näkyvää saumurilankatellinkiä - ja odottaa jo nikkarointikelejä ja kevättä....*

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minusta sillä on iso ero mihin suuntaan saumavarat on, minä varmaan olisin silittänyt saumavarat aina auki, mutta onneksi tällaisille ihmisille on noita videoita;) Kyllä se vaan ammattilainen ymmärtää nämä asiat kun olet saumat osannut oikein silitellä..

   piti heti katsella missä sinä lankatelineen näit kun noille omillekaan langoille ei ole mitään järkevää ratkaisua ollut. Pitääkin alkaa kehittelemään jotakin tuollaista kun vaan paikka sille vielä löytyisi..

   Poista
  2. Eikö ole kätevän näköinen!! Vastaavaa tuossa jo sähköpostitse suunniteltiin Puuhakaspaja-Kikan kanssa viime viikolla, ja nyt tuo kuva sai lisäpontta suunnitelmille. :)

   Poista