keskiviikko 6. helmikuuta 2013

blogisiivoilua


Juuri tutkailin tätä bloggerin sisältöä ja tulin siihen tulokseen, että jotain tarttis tehdä sen sijaan että aina vaan aikois tehdä. Noin niinkuin esimerkkinä, että blogipohja on ollut muokattavana jo vuodenpäivät, sivupalkista löytyy vanhoja  arvontoja joista parhaimmat ovat ennättäneet jo toisetkin arvontansa blogissaan pitää, puolivalmiita tekstejä löytyy kymmenkunta ja kaikessa hiljaisuudessa ne painuvat näkörajan alapuolelle kun uusia postauksia kirii ohi. Päätin nyt siis tehdä pientä siivousta ja kaivella jotakin vanhaa esille, jotakin poistaa ja katsotaan miten pitkälle tässä kaiken muun kiireen ja uudistusvimman keskellä ehdin.


Tällainen haaste minulle kuitenkin jossakin vaiheessa heitettiin, laitetaan se siis alta pois kun oli jo melkein valmiiksi kirjoitettunakin..:

1. Minkälaisia käsitöitä teet?
Vähän kaikenlaisia. Ompelen, neulon, virkkaan, ristipistoilen, tilkkuilen, askartelen, huovutan, helmikirjailen, teen pajutöitä, pienempiä puutöitä, helmitöitä.. Myös pirta ja haarukka, sekä poppana- ja kangaspuut on tuttuja..
Minulla on jatkuva tarve opetella uusia asioita ja kun saan jonkin uuden kiinnostuksenkohteen, otan selvää ja imen tietoa itseeni ihan hirmuiset määrät eikä tiedon määrällä ole rajaa. (vaikkei liitykään käsitöihin, viimeksi kiinnostuin siitä kuinka maalämpöpumppu toimii, luin kaiket yöt ja opiskelin kuukauden aikana aika kattavan tietopaketin pumpun toimintaperiaatteesta.) Innostun aina ihan täysillä uusista asioista ja vasta kun olen asian riittävän laajasti oppinut, saan siltä rauhan ja pääsen hullaantumaan uudesta aiheesta.

2. Mikä on suosikkikaavasi/ohjeesi?
Tällä hetkellä omissa vaatteissa vaarinpaitatunika, lastenvaatteissa taskulliset velourhousut

3. Mistä käsityökirjasta et luopuisi mistään hinnasta?
En oikein tiedä. Minulla ei ole varsinaisesti yhtään käsityökirjaa. Veikkaan että jos minulla olisi se mekkokirja (jonka varmaan jokainen blogisti tietää) niin se voisi olla sellainen.

4. Arviosi kuinka monta metriä kangasta on kuluneen vuoden aikana päätynyt hyllyihisi? 
Vuoden sisällä (lasten kanssa kotona ollessa) en ole ostanut paljoa uusia kankaita. Olisiko alle 10 metriä? Silti olen ommellut tosi paljon joten omat varastot taisivat olla ennestään aika suuret ;)

5. Minkälainen käsityö on nyt kesken tai mitä seuraavaksi?
Tällä hetkellä kesken on eräs tuleva arpajaispalkinto (kyllä vaan ;D )

6. Ehditkö tekemään kaikki käsityöt mitä olet suunnitellut?
En. Minulla on myös luvattoman paljon keskeneräisiä töitä.

7. Mikä on rakkain käsityösi?
Olisiko kastemekko jossa on kastettu jokainen meidän lapsista

8. Kenelle teet käsitöitä?
Itselle ja omalle perheelle, sukulaisille, ystäville, tilaustöitäkin sillointällöin

9. Liittyykö käsityöt mitenkään työhösi ja jos ei, haluaisitko liittyvän?
Periaatteessa liittyy. Riippuu ihan itsestäni mitä töissä haluan tehdä.

10. Millainen on ompelutilasi?
Tuo armas puolisoni käytti joululoman hyödyksi ja rakensi minulle oman ompelu- ja askartelutilan olohuoneen  nurkkaan ja nyt on kaikille koneille oma paikkansa, ja se jos mikä on saanut uutta innostusta ompelemiseen kun niitä koneita ei tarvitse enää hilailla eestaas ruokapöydältä. Paljon ei tilaa ole, mutta aivan riittävästi että kaikki tarvittava on ommellessa lähellä ja hommat toimivat mutkattomasti!.

11. Mitä käsitöitä haluat oppia vielä tekemään?
Pitsin nypälys olisi varmasti sellainen että sitä olisi kiva kokeilla..


12. Onko jokin käsityömuoto jota olet kokeillut mutta josta ei tullut sitä `sinun juttuasi`?
oikeastaan sellaista ei ole tullut vastaan mistä en tykkäisi, mutta paljonkin sellaista mitä on tulllut kokeiltua vain kerran pari ja muut käsityöt on vieneet tilaa näiltä jotka ovat jääneet sitten unohduksiin.
Täytyy myöntää että olen salaa toivonut että joku haastaisi minut tämäntyyppiseen juttuun, sillä näitä on minusta tosi mielenkiintoista lukea toisista ja jos joku sellainen sattuu kohdalle jota ei ole vielä haastettu mutta kokee että voisi kertoa hieman enemmän itsestään, voi ottaa tämän haasteen vastaan ja vastata vaikka samoihin kysymyksiin! (vinkkaa kuitenkin minulle niin osaan käydä lukemassa;D)
Kiitos siis Millamari, oli ihanaa kun haastoit minut!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti