tiistai 12. helmikuuta 2013

Pika apua kaivataan!

Kertokaa joku miten saadaan aikaiseksi hyppytikki berninan peitetikkikoneella?
Tarvitsisin yhden sellaisen, mutta ylitylsät neulat, mitkään kokeilemani säädöt, tai vääränlaiset neulat ei saa tuollaista aikaan. Olisko jollakin siis esimerkkiä millä asetuksilla tms. tulisi hyppyjä?
Tietoa tarvitsisin peitetikkipostaukseeni..

7 kommenttia:

 1. Jahas, pitääpä alkaa koittamaan.. :D Kyllä mun koneella niitä sentään saa aikaiseksi, vaikka ne on olleetkin vähenemään päin lähiaikoina.

  Mulla ne ei vaan koskaan tule missään selkeissä kohdissa, esim. paksummassa saumakohdassa tai muussa jossa olisi selkeästi syy nähtävissä, vaan esim. kesken normaalin helmapäärmeen tikkaamisen, niin ettei aina pääse jyvälle, miksi siihen sellainen tuli. Jossain vaiheessa olen ajatellut huollossa käyttämistäkin, mutta aina se on jäänyt kun pääosin kone toimii. Vaikka periaatteessa olen sitä mieltä, että yksikin hyppytikki on liikaa.

  VastaaPoista
 2. Sainpas aikaiseksi yhden.. kaksinkertaiseen joustofroteeseen. Ensiksi tuli täydellistä tikkiä seuraavilla säädöillä: pistonpituus viivassa, diff 1,5 siepparilanka M ja neulalangat 3,5. Perfetto. Sit pyöräytin neulalankojen kireyden kummastakin tasan viiteen, ja ajoin samalle tilkulle, niin piti pahaa ääntä ja teki pari hyppyä. Kyseisen ompeleen lopuksi vasen neulalanka karkasi neulasta. Hmm..

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niin ja paininjalan puristus on siinä normaalisäädössä, olisko keskivaiheilla.. en jaksa sitä lähteä pyörittelemään kun vihsoin saan aikaiseksi hyvää, paras olla koskematta. ;D

   Poista
 3. Suuret kiitokset sinulle testaamisesta!
  En kuitenkaan saanut aikaiseksi ensimmäistäkään vaikka kuinka mutkittelin ja ajelin täysillä ym.
  Tuo neulalangan karkaaminen kertoi heti sen että sinun kone/langat ei kestä noin kireää tikkiä.

  Vielä pitää varmistaa että mikä neula sinulla tarkalleenottaen on?

  Ongelma se on tämäkin.. ;D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ei kestä ei, sen tiedän, ja sillä sitä kokeilinkin.. ;) Mulla on ne 90 haxit tällä hetkellä koneessa.

   Poista
 4. Voi kun olisin kuvan ottanut karmeista hyppytikeistä mitkä sain aikaiseksi ikivanhalla siepparilangalla...karmeaa jälkeä :-) Trikoolle sain hyppytikkiä koneen mukana tulleilla neuloilla.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No itseasiassa olen minäkin nyt saanut aikaiseksi noita kummajaisia ;) Jopa sellaisia hauskoja jotka näyttää siltä että on ommeltu ketjutikkiä, jossa sillointällöin loikkaus sivulle oikeannäköiseksi tikiksi.. Tämä olikin yllättävän hyödyllinen testi sillä opin paljon uutta taas koneestani!

   Poista