torstai 21. helmikuuta 2013

Piiloaitassa arvotaan!


Olen jo pidempään miettinyt että haluaisin jonkin uuden minulle sopivamman nimen jota voisi käyttää noissa tekemiini vaatteisiin ommeltavissa merkeissä, mutta oma pää on lyönyt tyhjää jo vuodenpäivät, joten on aika pyytää apua teiltä joilla on varmasti loistavampia ideoita kuin minulla :)
Nimenhän tulisi olla sellainen, että sen voi liittää niin lastenvaatteisiin, aikuistenvaatteisiin, kuin myös mahdollisiin pussukoihin ym. ompelutöihin.

Kuinka siis osallistua:

 1. Kerro nimiehdotuksesi kommenteissa
 2. Kerro myös kumpi palkinto olisi mieluisampi
 3. Kerro tästä arvonnasta myös muille (oma blogi tai siihen verrattavissa oleva avoin paikka), saat kaksi arpaa
 4. Ja muistathan, mitä enemmän nimiä keksit, sitä todennäköisemmin voit jotakin voittaa, eli arvon myös kaikkein eniten nimiä keksineiden kesken jotakin pientä. Laita siis kaikki nimiehdotuksesi oman alkuperäisen viestisi jatkoksi niin minun on helpompaa tunnistaa mitkä ehdotukset kuuluvat kenellekin!
Otathan huomioon kuitenkin ennenkuin alat ehdotuksia heittää:
Osallistujilta toivoisin että ehdotukset ovat minun tyylisiäni, joten jätetään ne Ihgut, subermagiat ja viänäse rytkyt -tyyliset nimet väliin. Tässä kohtaa ei kuitenkaan kannata säikähtää, sillä vaikka olisit blogissani ensimmäistä kertaa en oleta että lukisit koko blogini läpi, toivon vain että nimiehdotukset olisivat ihan asiallisia joita voi käyttää kyseiseen tarkoitukseen, eikä käyttötarkoitukseen soveltumattomia nimiä vain kirjoittamisen pakosta että voi osallistua. Joten ihan rohkeasti mukaan ja mielikuvitusta käyttämään, mistä sitä koskaan voi tietää mikä nimi kolahtaa minulle eniten!

Laitan tähän esimerkiksi joitakin nimiä joita blogeissa vastaan on tullut, jonkatyylisistä tykkään kovasti (ja olen pahoillani jos jotakin loukkaan julkaisemalla nimiä tässä, poistan tällaiset nimet pyynnöstä): Lillaphant, Hanheli, Ruttu-Nuttu, Hippu, Lumikettu, Kikiduu, Vinosaurus, Tassunjälkiä, Napakettu, Muruhuttu, Taikutti, Nuppuneula, Kankahilla, Kuun poika, Unikuu sekä paljon muita ihanan ihania nimiä joita en tähän kaikkia saa mitenkään kirjoitettua mutta jonkatyylisistä myös pidän. Uskon kuitenkin että idea tästä selvisi :)

Sen verran haluan vielä mainita, että oma nimimerkkini(onnekas) ja bloginnimi(piiloaitta) on olleet vaihto-uhan alla jo pidemmän aikaa, joten välttämättä ihan suoria johdannaisia näistä ei kannata käyttää ellei keksi jotakin nerokasta..


Niin ja mitäs tästä vaivannäöstä olisi tarjolla?

Koska tiedän että lukijoissani on kahta päätyyppiä, askartelijoita ja ompelijoita, myös palkintoja on kaksi, yksi molemmille ryhmille suunnattuna (vähintään toisen näistä lupaan arpoa sen mukaan kumpaa tyyppiä voittaja kokee olevansa):


Ensimmäisenä löytyy monenmoista pientä askartelunnälkään:

Toisena vaihtoehtona ompelemani  lastenkokoinen paita vaikka kesäksi:
Väritoiveita otan vastaan mutta pidän itselläni oikeuden päättää millainen lopputulos on. Paidan voi halutessaan saada vaikka applikoidulla kuvalla ottaen huomioon että kuva on joko helppo toteuttaa, tai jokin valmis hahmo jota voin hyödyntää (eli josta on löydettävissä kuva), omat piirustustaidot kun ei ihan niin hyvät ole joten voitte olla huoleti, en piirtele mitään monimutkaisia kuvia itse..

Onnea arvontaan ja minä jään pitämään peukkuja että edes muutama rohkea lähtisi mukaan onnekkaan uuden nimen metsästykseen!

Ps.Jos et tiedä miten arvontanapin voi liittää omaan blogiin, tässä yksi keino: 
Klikkaa arvontakuvaa hiiren oikealla näppäimellä ja valitse kopioi. 
Mene sitten omaan blogiisi ja valitse uusi kirjoitus. 
Klikkaa hiiren oikealla puolella tekstialueella ja valitse liitä jolloin kuvan pitäisi ilmestyä ruudulle. 
Klikkaa sitten kuvaa että se aktivoituu ja 
seuraavaksi klikkaa logoa Linkki
kirjoita tai kopioi-ja-liitä blogikirjoitukseni osoite ( http://piiloaitta.blogspot.fi/2013/02/piiloaitassa-arvotaan.html ) valittuna olevalle riville ja paina OK. Tämän jälkeen kun julkaiset blogikirjoituksesi, pitäisi arvontakuvaa klikkaamalla päästä suoraan blogiini :)

9 kommenttia:

 1. Heitettävä tästä rohkeasti PIILOSILLA. Paidalla olisi nyt enemmän käyttöä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minä mietin vuodenpäivät enkä keksinyt hyvää nimeä ja nyt jo ensimmäisessä viestissä tulee näin loistava ehdotus! Kiitos :)

   Poista
 2. Ihana tuo Miimun ehotus :)
  Ite ehotan KangasJemma..
  Tuo Jemma nyt jäi päähän pyörimään joten sitä oli pakko ehottaa :D yritän keksiä jotain parempaakin :D
  Pusero ois ihana palkinto van on tuo askarteluun liittyvä palkintokin ihana :)
  Lisään blogiini postauksen kuhan koneen aukasen ja koitan keksiä lisää ehotuksiakin :D

  VastaaPoista
 3. Hauska kun olin ajattelut, että onnekas ja piiloaitta ovat itsessään tosi hyviä blogin nimiä, mutta olit niistä luopumassa :-). Ihan just sinun blogiin sopivaa nimeä en vielä pysty ehdottamaan, mutta kokeillaan:-). Miten olis esimerkiksi Käenkukku, Onnela, Tuohikontti, Onnenkuu, Onnenpesä. Kummasti tuo onni sana tahtoo mieleen tulla:-). Paita kiinnostais:-). Jos tulee jotain keksintöjä, niin kirjoittelen niitä tänne.

  VastaaPoista
 4. No nythän on puolustuksekseni sanottava, että kello on 21:45 ja takana on monen monta valvottua yötä. Ideat on siis harvinaisen vähissä, varsinkin kun heti ekassa kommentissa tuli jo sellainen ehdotus että turhaakos tässä enää mitään yrittää? :D Mutta paidan toivossa voisin kuitenkin. Äh, olen ihan surkea näissä ideoinneissa. Ei sulla olis mitään vastaavaa lapsuudenaikaista lempinimeä kuin mulla? Tosin minäkin voisin vaihtaa sen lappunimeni jos joku näppärä keksisi jonkun paremman. ;D Mutta mitä nyt mielen tulee kuin oikein pinnistää, niin "HEI" olis yks, tiedät mihin se viittaa, saattaisin käyttää jos olisin sun niminen.. ;) Tai "multa".. vai tuleeko siitä liikaa mieleen maaperä? ;D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Olet vähän samoilla jäljillä kuin minun mies, joka on ehdotellut että laittaisin koko nimeni ensimmäiset kirjaimet, jotain tyyliin: H.I.H.A (ja ovat ihan oikeassa järjestyksessäkin jos joku keksii arvailla ;D )

   Minulla oli kyllä lapsena lempinimi, nimi jolla myös isääni on kutsuttu kautta aikain. Olen kuitenkin pohtinut että nimi on ehkä liian hankilökohtainen ja muistuttaisi joka kerran sen nähdessäni isästä, joka kuoli 20 vuotta sitten ja josta en ole oikein vieläkään päässyt yli.. Jotain neutraalimpaa siis haussa :)

   Poista
 5. Minusta kaikkien ehdotukset ovat kivoja ja ehdotan itse nimeksi Muksus Luksus.

  Toivoisin palkinnoksi noi askartelujutut♥

  VastaaPoista
 6. Tässä minulta ehdotuksia, blogisi ei ole vielä ihan tuttu minulle joten suhtaudu näihin nimiin sillätavoin :) Löysin blogisi Tosimummon kautta. Ketunhäntä, kaninloikka,kuutyttö,omppumato,tiutintti,kuunkuiske,PumpuLilla,otava,tähdenlento,Kangastus,Hihastus,Hiirulainen,hiirenkolo,Himpsukka,HelleLilli,hipitii,tiutau,HiipiEllen,hoppuli,Helmiina,OnnenPiilo,OnnenAitta.. Mielestäni piiloaittakin on hyvä nimi!
  Niin ja ompelujuttu kiinnostaa jos voitan. :)
  Ulla

  VastaaPoista
 7. Mites olis Piiloska. Arvalla mukana mieluisempi olisi askartelunnälkä-paketti.

  VastaaPoista