keskiviikko 31. lokakuuta 2012

Leiskoja.. Hetki



Lähdin mukaan uuteen skräppäyshaasteeseen Fiskarettesissa, aiheena "valloittavat vuodenajat" johon osallistuin tällä leiskalla. Mielenkiinnolla jään odottamaan huomataanko tätä minun "väritöntä" leiskaa muiden joukosta :)
Noh, äänestäjäthän sen sitten aikanaan kertovat ;)


Kun näin tämän haasteen aiheen, minulle oli aivan selvää että halusin tehdä sivun syksystä, minulle valloittavimmasta vuodenajasta.



Leiskan otsikko tiivistää yhdeksi sanaksi juuri sen tunteen, ne pienet hetket, jotka jäävät sydämeen kylmäksi talveksi, loskaiseksi ja rapaiseksi kevääksi, kuuman helteiseksi kesäksi, kunnes koittaa taas raikas ja puhdistava syksy!

Niinkuin tuo kuvan jäinen nurmikko aamuauringossa. Se kestää vain hetken, kunnes aurinko sulattaa sen jäljettömiin. Noiden aamujen aika on vain pieni hetki vuoden kiertokulussa, ne antavat aina odottaa koko vuoden ilmestyäkseen taas vain pieneksi ohikiitäväksi hetkeksi. Koko luonto on syksyisin täynnä näitä pieniä hetkiä, jotka ovat jo seuraavassa hetkessä kadonneet, jos et ole ollut paikalla juuri tuona hetkenä. Silloin kun olet paikalla, tuo hetki pysäyttää, saa ihmettelemään sitä kuinka luonnossa kaikki käy yhteen. Kaikki on niin ainutlaatuista. Ei ole toista samanlaista jääkidettä, joka itsessään on niin täydellinen, ja lakkaa olemasta hetken kuluttua, mutta elää aina muistoissa.


Tämä leiska on juuri sitä tyypillisintä tyyliäni, melkeimpä kaikki leiskassa on tehty alusta lähtien itse. Kukat on näperrelty ja värjätty suihkeilla ja musteilla, otsikko on itse leikelty, punokset on jatkojalostettu maalilla, on myös leimailtu, värjätty taustapaperia ja hyödynnetty esimerkiksi talouspaperia kolmiulotteisuuden aikaansaamiseksi. Tähän leiskaan kokeilin myös ensimmäistä kertaa jäähilettä, joka toimii mielestäni tässä tosi hyvin, leiska kimaltelee auringossa tosi kauniisti (jos sitä aurinkoa vielä näkyisi). Olisipa vielä syksy!

14 kommenttia:

 1. Aivan upea leiska! Kaikki sävyt niin kohdallaan ja kokonaisuus kuvastaa hienosti tuota huurteista hetkeä. Oikein hyvin onnistunut :o)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jännä kuinka alunperin halusinkin tehdä "lähes yksivärisen" leiskan, mutta silti tästä tuli hyvin sävyisä. Halusin jäljitellä sitä kuinka kaikki muistuttaa maassa vielä kesästä (kuten nuo kukat) ja pakkasten tultua kuitenkin kaikki peittyy valkoisiin jääkiteisiin, vain muodot jäävät näkyviin kimmeltävän huurteen alle.
   Ei ihan tyypillisen värinen syksyleiska, vai mitä ;D

   Poista
 2. Samaa mieltä olen minäkin kuin Johanna, todella kaunis leiska ja ihana tunnelma siinä :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos :) Jäi vain harmittamaan se, että koin etten millään saanut noihin kuviin välittymään sitä miltä tuo leiska luonnossa näyttää, mukavaa että kuitenkin muut ovat löytäneet sen tunnelman tästä.

   Poista
 3. Vastaukset
  1. Juuri ´kauneus´on se tunne joka minulle tulee tuosta valokuvasta, tykkään tästä itsekin kovasti juuri tuon tunnelman takia :)

   Poista
 4. Hei, olit vinkannut blogiini noista nahkakinttaista, joissa vuorikin on villaa ja laittanut että olet löytänyt niitä Netti-kauppahallista. yritin googletella, mutta en nyt oikein ymmärtänyt, että mitä sivustoa tarkoitit. Voisitko käydä laittamassa blogiini vaikka linkin tuosta paikasta, mistä niitä saa ostettua?

  VastaaPoista
 5. Tämä sivu on ihan huippu hieno! Niin tunnelmallinen ja kaunis. Juuri se "hetki" välittyy sivusta, se raikkaus...

  VastaaPoista
 6. Tää Teos on niin Upea <3 Ja Onnea Voitosta <3

  VastaaPoista
 7. Miten kaunis leiska! Taidokasta jälkeä - tykkään!!!

  VastaaPoista