tiistai 20. marraskuuta 2012

Ompeluja.. settejä pojalle ja diskopusero

Jos välillä taas ennättäisi jonkun valmistuneen kuvata..


 Kun malli on hyvä, nopea ja mieluinen tehdä ja tarvettakin olisi kovasti, syntyy monta samanlaista settiä kuin huomaamatta:

Ja sitten vanhimmalle:
Tyttö hinkusi kovasti koulun diskoon, ja kun itse en lapsena koskaan päässyt mihinkään vastaaviin tapahtumiin, päätin että minun tyttö saa mennä. Kun vielä porukassa on kolme tyttöä, ja kyytikin järjestyy mennen tullen, miksipä kieltäytyä. Jotakin juhlavaa kuitenkin tarvittiin ja kankaaksi valikoitui tuollainen hieman  juhlavampi, musta-hopea raidallinen trikoo. 


 Mallia lähdin hakemaan sillä perusteella, että siinä olisi jotakin vähän erikoista, mutta joka käy tarvittaessa ihan arkenakin. Tein siis tuohon tuollaiset vinot hihat ja niin pitkän helman, että sen voi haluttaessa rypyttää vyötärölle ja silti puserossa on tarpeeksi pituutta.


Ja tästä tuli niin mieluinen pusero, että se on ollut diskon jälkeen melkein joka päivä päällä ja pyörii joka ilta koneessa. Luulevat varmaan koulussa että meillä ei pestä ikinä vaatteita kun aina on sama paita päällä... ;)
Pitäisi varmaan tehdä toinen samanmallinen eri kankaasta niin ei tarvitse joka aamu sanoa että laita jotakin muuta tänään :)Kaula-aukon tein niin, että ensin ompelin ympäriinsä kiinni alusvaatekumpparin (joka on siis kapea, joustavampi ja pehmoisempi joten sopii tähän hyvin), käänsin sen sitten 2x sisällepäin ja ompelin kolmipistesiksakilla kiinni. Ja oli nopea ja helppo tehdä, varsinkin kun vaihtoehtona olisi ollut tuollaisen lerpun kankaan kanssa tappelu kun olisi yrittänyt tehdä kantattavaa resoria sillä tavallinen musta resori olisi ollut mielestäni liian arkinen ja tönkkö tällaisen juhlavan kankaan kanssa. Leikkasin kaula-aukon samankokoisena kuin kantatessakin. kääntäminen toki väljentää kaula-aukkoa, mutta lievä rypytys taas kuroo eron umpeen ja kaula-aukosta tuli juuri sopiva. Tällaisia kaula-aukkoja luvassa siis ehdottomasti lisää!

8 kommenttia:

 1. Kivoja, pirteitä settejä ja discopaita näyttää päällä tosi hyvältä!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Diskopaita on ehkä jopa ennakkoajatusta toimivampi :) ainakin mieluinen on ollut.

   Poista
 2. Voi mahoton miten ihania vaatteita <3 Ja aivan upee toi tytskyn bilepaita <3

  VastaaPoista
 3. Vastaukset
  1. En tiedä taitava, mutta vaan lopenkyllästynyt kauppojen valikoimiin ja valmisvaatteiden laatuun. Siispä on vaan pakko ryhtyä itse toimiin :)

   Poista
 4. Ihanat setit ja tosi hauskat tytön paidan hihat! Joutuu ehkä kopioimaan ideaa :-)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Eikun kopsaamaan vaan :) Vinkkaa jos laitat valmista näytille, olisi mielenkiintoista nähdä erilaisia toteutuksia!

   Poista