lauantai 11. elokuuta 2012

Sukkien metsästäjä

Varmasti jokainen äiti tietää tämän aamujen ja pyykkipäivän ongelman, nimittäin sukkien parien löytäminen.
Olen jo pidemmän aikaa laittanut kaikki parittomat sukat yhteen koriin ja säännöllisesti lähtenyt metsälle uusien parillisten löytymisen toivossa. Monesti urakan voi päättää saaliina muutama sukkapari, mutta siltikin jostain syystä se villinä ja vapaana juoksevien lauma senkuin vain kasvaa. Nyt sitten muuton aikaan pidin vieressä aina pahvilaatikkoa jonne laitoin joka ikisen sukan joka vastaan tuli ja pakkasin laatikon matkaan. Tänä aamuna sitten lähdin rohkeasti purkamaan laatikkoa ja parin tunnin jälkeen en voi kuin todeta että se legenda sukkia syövästä pesukoneesta täytyy olla totta! Noin niinkuin dokumenttia näyttääkseni tässä pelkästään meidän vanhimman tytön sukat (tai ainakin tälle neidille joskus ostetut sellaiset, tosin totesin että olen tainnut kerätä noita sukkia jo pidempään kuin muistin sillä joidenkin sukkien koko vastasi lähemmäksi meidän kolmevuotiasta kuin 9-veetä). Muiden perheenjäsenten sukkiin asti en ole vielä edes päässyt!


Päätin muutossa että nyt heitän armotta kaikki sukat pois joille ei paria laatikosta löydy, mutta nyt vähän hirvittää sillä tiedän että osaa sukista ei ole edes käytetty käyttöönottopesun jälkeen kun jo toinen puolisko on lähtenyt teille tietymättömille. Jos maailmasta löytyy useampi yhtä onneton sukkaongelmaperhe, taidankin ryhtyä sukkakauppiaaksi!!

Meillä tämä sukkaongelma rajoittuu lähinnä lasten sukkiin, sillä olen jo vuosia sitten päätynyt ostamaan itselleni ja miehelle vain tiettyä yhtä merkkiä sukkia mustana, joten pesun jälkeen on ihan sama onko sukat paria vai eivät kun näyttävät samalta. Lasten kohdalla kuitenkin haluaisi käyttää myös noita iloisenvärisiä sukkia ja huomaan ainakin jo esikoisen kohdalla että sukat ovat osa pukeutumistyyliä. Lasten kohdalla ongelmaksi myös muodostuisi se kuinka erikokoiset  sukat sitten saisi lajiteltua ja mistä löytäisi aina tiettyä väriä tarpeeksi tietyssä koossa käytettäväksi ja kolmen kasvavan lapsen myötä alkaisi olla taas siinä tilanteessa että päästäisiin sinne metsälle..
Jossain joskus oli idea kiinnittää sukkapari jo pyykkikoriin yhteen mutta kyllä se olin aina minä joka niitä sukkia sitten sieltä pyykkikoreista metsästin, samoin kuin taas niitä sukan kiinnittimiä jotka olivat paljon mieluummin leikkimässä lasten kanssa kuin kiltisti korissa pyykkikoneen vieressä.. Että ehkä se on vaan hyväksyttävä vielä yksi uusi harrastus, sukkienmetsästys ;)

Nyt Täytyy lähteä laittamaan ompelukoneet valmiiksi, luvassa on huomiseen asti ihan omaa aikaa ompelujen merkeissä sillä mies pakkasi lapset ja itsensä autoon ja lähtivät mummolaan yöksi. Pieni vaatekaappien vilkaisu kertoo karua kieltään siitä mitä seuraavaksi tarvittaisiin: kaikkea syksyyn kaikille lapsille. Niin ja sille koululaiselle kouluvaatteet tietysti!

13 kommenttia:

 1. Oih! Mä oon haaveillut töissä toteutettavaksi semmosen parittomien sukkien, lapasten ja sormikkaiden kierrätys pajan jossa tehtäis pehmoleluja...meillä vaan ei ole näin mahtavaa kokoelmaa mistä lähteä liikkeelle :) Omista sukkavarastoista kun ei löydy kun korkeintaan niitä mustia...pitääpä vinkata työkavereille joilla on lapsia!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tuohan voisikin olla hyvä idea, minä olen sellaisessa paikassa töissä jossa kyllä äkkiä saisi tuollaisenkin kasan käytettyä!

   Poista
 2. Meillä lopetettiin parittomien metsästys ja leikitään Peppiä joka päivä! ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Olinkin muuten kuullut että tämä olisi ihan muoti-ilmiö olikohan se nyt yläasteikäisten keskuudessa. Joku taisi sanoakin että tämän tyylin on keksineet kotiäidit ja perhepäivähoitajat :)

   Poista
 3. Tuttua, mutta vähemmässä määrin kyllä. :D Mulla kans ne mustat samanmerkkiset sukat, siitäkin kätevää että jos yhteen tulee reikä, ei mene pari roskiin, vaan jää se yksi pariton odottamaan seuraavaa reikääntynyttä. ;)

  Kateeks käy tuo ompeluaika!! =0 Mun pitäis olla halkoja kasaamassa nytkin tuolla ulkona, mutta kun tuo nuorimmainen ei viihdy enää pihalla niin minun katkera kohtaloni on tulla sen kanssa sisälle.. ;D (oikeasti ihanaa että on tuollainen tekosyy, nyt kun se viihtyy lattialla niin voisin vähäsen ommella..)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Olet hoksannut homman idean, ei enää ehjiä hukkaanheitettäviä ;)

   Vaikka mulla olis ompeluaikaa, silti tuntuu että en saa aikaiseksi yhtään niin paljon kuin sinä pienemmän muksun kanssakaan. Mulla varmaan suurin osa ajasta menee tavaroiden etsimiseen ja kaikkeen muuhun valmisteluun (ja sitten pitää vielä välissä hoitaa ne sadat asiat jotka tulevat mieleen ja on hoidettava heti). Sitten kun saan sen oman ompelualueen, niin jospa nuo tavarat alkaisivat vähän paremmin pysyä tallessa..

   Poista
 4. Meillä on sukille pieni erillinen kori pyykkikorissa. Toimii!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Meillä ehkä se ongelma on juuri siinä että jos meillä olisi tuollainen kori, sieltä löytyisi vain ne minun sukat (jotka tosin ovat muutenkin ainoat sukat jotka löytyvät) Mutta ehkä vielä saan koulutettua tämän laumani ;)

   Poista
 5. Meillä on ne sukkaklipsit (saa vaikka citymarketista) ollu käytössä jo kymmenen vuotta. Ja ei ole sukat kateissa =) Voisko teillä olla joku pikkukori mihin lapset laittaa likaset sukat ja sinä klipsität ne kun laitat pesuun? Vois olla vähän nopeampaa kun sitten etsiä puhtaita ja parittomia sieltä täältä? =) Mutta joo, toi ainasten parien etsimien kävi joskus jo sillon ennen lapsia munkin hermoon ja siitä syystä meillä ne klipsit on ja pysyy ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Juurikin tuollaisia klipsejä meillä on ollut kokeilussa, mutta kuten tuohon ylemmäs jo kirjoitinkin, vaatii vielä hieman lisäkoulutusta tämä asia ;)

   Poista
 6. Meillä on noita sukka supi -klipsejä myös, mutta ne ei aina pesussa pidä ja kun niitä käyttää vain yksi omiin sukkiinsa, niin hyöty on rajallinen. Tosin suurin osa sukista katoaa ennen pesua, lapset kun inhoavat sukkia ja ottavat ne pois milloin missäkin ja niitä sitten kulkeutuu kaikkialle.

  Tällä hetkellä on kaksi pesupussillista täynnä parittomia. Tosin kyllä sielläkin käy kiertoa kun osa on eri koneissa pesussa ja sitten löytää parinsa.

  Aika mahtava kokoelma teillä kieltämättä. Lahjoita nuo askartelumateriaaliksi vaikka koulun iltapäiväkerhoon ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Juuri tämä on meidänkin ongelma, kun lapset on "valvovan silmän alla", vaatteet löytävät sinne pesukoriin jo melkein kuin itsestään, mutta jos joku muut hoitaa vaatteidenvaihtopulen tai lapset itse päättävät päästä eroon sukistaan, niitä ei sitten löydy mistään.. En kyllä oikein tykkää myöntää tätä mutta on valitettavasti totta. Kieltämättä tämä homma kääntyy pään sisällä minun epäonnistumisekseni kun homma ei meillä luista niinkuin haluaisin..

   Poista
  2. Elä huoli, sattuu sitä joka muussakin perheessä :)

   Poista