torstai 16. elokuuta 2012

Missä sinun kaavasi ovat?

Jotkut säilyttävät kaavansa kansiossa, toiset siellä-sun-täällä tai piirongin laatikossa, kolmansilla ei ole kaavoja ollenkaan!

Minä kuulun niihin ihmisiin jotka tykkäävät piirrellä kaavoja (onko meitä edes kovin montaa??) niin että minulla on kasa kaavoja joita ei ole edes koskaan tehty vaatteiksi ja jossakin vaiheessa tuo kaavojen säilytys sitten tulee siihen pisteeseen että ne on organisoitava jotenkin.
Minulla on aiemmin ollut kaavat  paksun paperiputkilon ympärille pyöritettynä mutta se on kaivannut vielä jotakin ollakseen riittävän toimiva. Nyt sitten kun kävin paikallisessa postissa joka sulkee huomenna ovensa lopullisesti, huomasin hyllyssä tuollaisia paksuja putkiloita joissa on kannet molemmissa päissä. Nappasin sitten loput hyllystä kun kerran poistomyynnissä olivat vain jokusen senttisen kappale. Nyt sitten kaavat pysyvät suorina kun ne rullaa  ohuemman putkilon päälle ja sujauttaa isomman sisälle säilöön eikä vie paljon aikaa eikä tilaakaan, kätevää minusta!


Miten te muut säilytätte kaavoja?

EDIT: Unohdin tähän laittaa että monesti olen miettinyt mitä vanhoille pieniksi jääneille kaavoille oikein tekisi?  En raskisi heittää kaavoja roskiin kun ne kuitenkin on tehty huolella ja kaavapaperia minulla kuluu metritolkulla, joten mielessä on ollutkin onkohan sallittua jakaa kaavoja eteenpäin jos ne on jäljennetty esim. Ottobrestä?  Olisi kiva jos olisi jokin tapa jolla noita voisi hyödyntää myös sitten kun itsellä niille ei ole enää tarvetta.


Mukaan lähti muuten myös pikkuisia magneetteja, jotka ovat juuri niin söpösiä kuin 3-luokkalaisilla pitää ollakin:

Oltiinkin etsitty magneetteja joita voisi kiinnittää uuden koulupöydän mangeettitauluun.  Kaiken lisäksi niistä voi vaikka rakennella kivoja kuvioita :)

8 kommenttia:

 1. Minä säilytän kaavoja muovitaskuissa ja ne ovat kansiossa. Kopiokoneella kopioin lehdestä kuvan ja ohjeen. Nimet kun eivät jää mieleeni kovinkaan pitkäksi aikaa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joskus olisi tosiaan tarpeen että kaavojen mukana olisi myös kuva, ainakin sellaisissa joissa on useampi kaavanosa ja jos alkuperäistä lähdettä ei ole saatavilla. Olisikin kivaa pikkuaskartelua tulostella pikkukuvat ja vaikka taakse ohjeet mukaan haasteellisempiin kaavoihin!

   Poista
 2. Kansiossa muovitaskussa minullakin ne ihan ekoilta vuosilta...viimeiset kymmenen vuotta ne on tungettu lehtien väliin ja muovipusseihin ja vähän joka paikkaan;) Se on kyllä kumma kuinka niitä ei pysty roskiin heittämään vaikka suurinta osaa niistä ei enää koskaan käytä!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tutulta kuulostaa, minä monesti piirtelin uuden kaavan jo kertaalleen piirretystä kun en millään löytänyt kaavaa kun sitä olisi tarvittu. Siitä se ajatus sitten lähtikin tähän uuteen säilytysratkaisuun..

   Poista
 3. Kansiossa on mullakin, taisin sitä joskus esitelläkin. Sellaiset määrät on kertynyt kaavoja mullekin, että tuo on vähiten tilaa vievä ratkaisu. Samantyyppiset kaavat, esimerkiksi perushousut, on yhdessä taskussa ja taskun päällä on merkintä, mitä kokoja sieltä löytyy. Yksi kokonaisuus on aina neulalla niputettu, ettei sekoitu muihin kokoihin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niinpä muuten oletkin postannut aiheesta! minulla aikoinaan oli myös kansiossa noita kaavoja, mutta siihen aikaan taisin vielä piirrellä kaavat pergamiinipaperille ja koin että niitä oli silloin vaikea asetella kankaille kun taitokset ja teippijatkokset vänkäsivät vastaan ja nuppineuloja piti laittaa sata että kaava pysyi kuosissaan.. Nyttemmin kun olen siirtynyt kaavapaperiin (kun viimein sellaista löysin kaupasta!) olisi tuollainen kansiokin hyvä vaihtoehto.
   Varmaan kaikella on puolensa, toisaalta on kiva kun putkilon sisällä kaavat säilyvät ihan suorina, mutta lajittelu ei onnistu kyllä yhtä kätevästi kuin kansiossa..

   Kiitos muuten nuppineulaideasta, pitääkin niputella noita kaavaosia yhteen. Nyt ne ovat vain olleet päällekkäin ja joskus jokin pieni suikale on päässyt omille teilleen..

   Poista
 4. Täälläkin on muovitaskuissa, mutta muovitaskut pahvilaatikossa kun kansiokokeiluni ei toiminut. Luottokaavat joita tulee piirrettyä monessa eri koossa on omassa taskussaan, muutoin mennään yleisemmällä linjalla. Ja minä olen kyllä ihan heittänyt roskiin ne joita tiedän ettei meillä tarvita..

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kansiolta ja muovitaskuiltakin vaaditaan kyllä napakkuutta, muuten homma ei toimi. Minullakin on ollut sellaisia kokemuksia (lähinnä leimasimien säilytyksessä) että taskut leprahtavat ja nuokkuvat kun kansiota säilytetään, sellainen vie kyllä työn iloa. Minun pitäisikin ottaa itseäni niskasta kiinni ja heittää noita vanhoja kaavoja pois..

   Poista