keskiviikko 7. joulukuuta 2011

Ompelun iloa.... ja sitä kaikkea muuta! AUTTAKAA ompelijat!

Ompeleminenhan on mukavaa puuhastelua, sen parissa rentoutuu ja saa kauniita uniikkeja vaatteita joista tulee hyvälle tuulelle..
.... paitsi jos omistaa peitetikkikoneen! ...mur....tämä alkaa olla jo melkein kirosana, punainen vaate härälle, tikku kynnen.......ja sitä rataa.
Siis tiedän että varsinkin tuo Janome-halpis kone voi olla haasteellinen aluksi, mutta voisiko jo näin 3 vuoden jälkeen pikkuisen näyttää valoa sinne tunnelinpäähän? minun tunnelissa ei taida ollakkaan sitä toista aukkoa joten taidan vaihtaa tunnelia...

Kolmeen vuoteen jotka siis olen koneen omistanut, en ole sillä yhtään vaatetta vielä ommellut. Tein mitä tahansa, millä tahansa säädöillä, hyppytikkiä tulee. Ainoa mitä onnistun sillä ompelemaan, on yksinkertaiset ohuet kankaat. Ongelmallista tässä on vain se, että ostin koneen ainoastaan kanttausta varten, joten halu olisi tietysti onnistua kanttaamaankin vaatteet.


Meinasin pyydellä apua tuon koneen kanssa, mutta päädyinkin nyt siihen, että tuo kone saa lähteä meiltä.
SIKSI HALUAISINKIN KOKEMUKSIA peitetikkisaumurista!
Sain paikalliselta ompelukoneyrittäjältä sellaisen tarjouksen johon houkuttelisi tarttua: Antaisin tuon Janomeni vaidossa, ja ottaisin 10v käytetyn Berninan peitetikkisaumurin (ja maksaisin vielä vähän väliäkin). Lisäksi saisin sellaisen opastuksen liikkeessä että osaisin varmasti ommella koneella haluamiani kankaita.
Kone tulisi siis saumurin kaveriksi, joten en aio sitä saumurina käyttääkään, vain pelkästään peitetikkikoneena jolloin minulle ei ole mitään merkitystä vaikka kone olisikin miten hidas ja vaikea vaihtaa saumaukselta peitetikille. Jos kokemuksiin ja myyjiin on uskominen, Bernina kuitenkin olisi laatua, metallia sisältä, eikä tuollainen Janomen muovikone, joten ompelisin tuolla vielä 20 vuoden päästäkin niinkuin myyjä sanoi..

Jos nyt pitäisin Janomeni, joutuisin kuitenkin maksamaan sen tiedustelemani 70 euroa veisinpä mille tahansa korjaajalle pelkät säädöt säätämään, koska näihin vuosiin en kuitenkaan sitä konetta itse ole säätöihin saanut. Ja todennäköisesti joutuisin sitä aina sillointällöin siellä käyttämäänkin kun kuulema korjaajille nuo ovat niin tuttu juttu Janomessa, joten noilla rahoilla jo välirahakin olisi kuitattu..

Rohkaiskaa/varoitelkaa nyt teenkö ihan järjettömästi tai menetänkö jotakin korvaamatonta jos tuollaisen vaihdon teen? Saa vastata vaikka ei tuollaista yhdistelmäkonetta omistaisikaan! Minä en nyt osaa päättää mitä teen, jotakin kuitenkin on tehtävä jos täällä vielä vaatteita meinaa valmistua..

9 kommenttia:

 1. No, voi harmi! Tiesithän, että monet kauppiaat antavat koneen lainaan kotiin pientä korvausta vastaan, jonka hyvittävät jos päätät ostaa koneen? Kannattaa varmaan vähän kysellä eri liikkeistä mielipiteitä ja kokeilla koneita.

  Itse olen päätynyt tyytymään pelkkään ompelukoneeseen ja saumuriin, kun niin vähän kuitenkin ompelen ja ompelukoneellakin saa ihan ok jälkeä. Tasosaumassa on se ikävä purkautumis ongelma ihan valmisvaatteissakin ja jos tikki katkeaa keskeltä.

  Onnea matkaan!

  VastaaPoista
 2. Itellä meinasi mennä usko uuden saumurin kanssa, jonka kaikki ongelmat hävisi kuitenkin siihen kun vaihdoin koneeseen muut neulat kuin ne mukana tulleet. En tiedä liekö olleet tylsiä vai mitä.
  Ymmärrän jos meinaa usko loppua, varsinkin jos se pieni aika mitä on tehdä menee siihen säätämiseen :/

  VastaaPoista
 3. Kiitos taas ihanasta kommentistasi blogissani =) Ja olen niin sun kanssa samaa mieltä että olisi ihana jos olisi ompelijoidenkin tapaamisia samalla tavalla kun askartelutapaamisia, saattas vaan noi koneiden raahaaminen olla haaste =)

  Mä en osaa auttaa suo ton peitetikkikoneen kanssa kun itellä ei ole. Mutta jos olet facebookissa niin liityppä sellaseen ryhmään kun ompeluelämä. Sieltä saat varmasti apua ongelmaasi kun siellä on nelisensataa ompeluun hurahtanutta ja tosi auttavaisia naisia =)

  VastaaPoista
 4. Laitoin linkin robottipaita postaukseen mistä ite olen kattonu ohjetta kuinka ne tereet saa näppärästi ommeltua saumoihin =)

  VastaaPoista
 5. Olipa mukava kun kommentoit blogissani, löysin sinunkin blogisi sitä kautta ja klikkasin kirjanmerkkeihin. =) Tulen taas!!

  VastaaPoista
 6. Voi vitsit, just olin vähän tuota samaa peitetikkimerkkiä haaveillut, mutta enpä sitten tiedä jos sulla on noin huonoja kokemuksia...

  VastaaPoista
 7. Piti vielä palata ihan asian kanssa, että jos kyse on samasta kauppiaasta josta luulen olevan kyse, niin hänen sanaansa luottaisin kyllä jos kehuu jotain tiettyä konetta. On oikeasti kokemusta koneista nimittäin sillä miehellä. Ja toki tuo merkkikin kuulostaa jo sille, että vaihtaisin ilomielin Berninaan. <3 Itse haaveilen siitä Berninan peittarista, että kunhan joskus on tilaa niin sellainen pitää olla pöydällä kolmantena..

  VastaaPoista
 8. Päivitän tähän nyt että vuoden alusta minulla on ollut nyt Berninan 009DCC peitetikkikone johonka siis vaihdoin tuon Janomen enkä hetkeäkään ole sitä katunut, tuo kone on ollut jokaisen ylimääräisen euron arvoinen.

  Johonkin blogiin kirjoitinkin tuosta koneesta mutta en sitä nyt muista kenen blogi se oli. Lyhykäisyydessään siis niin, että kone ompelee säätöihin koskematta niin paksut kuin ohuet kankaatkin, vaikka nelinkertaisen resorin velourin päälle ihan kuin yksinkertaisen singletrikoonkin. Ja Berninassa uskon maksavani myös laadusta, eli oletan ompelevani tuolla koneella vielä vuosien päästäkin.. Jossain vaiheessa in tarkoitus laittaa ihan postaus aiheesta kunhan tässä ennättää :)

  VastaaPoista
 9. Ai vitsit, se taitaa olla juuri se kone josra itsekin haaveilen! Joo, ääni sille omalle postaukselle!!!

  VastaaPoista