maanantai 18. tammikuuta 2010

Pusero ja housut


Olen vihdoin saanut tehtyä jotakin muutakin kuin vaippoja ja tarkoituksena olisikin tehdä nyt kerralla useampia vaatteita molemmille lapsille. Ensimmäiseksi valmistuivat tällaiset housut ja pusero. Puserossa oleva kuva on Ottobre- lehdestä. Kun näin tuon kuvan ensimmäistä kertaa olen siitä asti halunnut käyttää sitä johonkin ja nyt sille löytyi sopiva paikka. Toinen silmä ei kunnolla erotu kuvassa, mutta kyllä tuolla hahmolla kaksi silmää on ;)

 Mämä vaatteet ovat periaatteessa 80 senttisiä, mutta melkeinpä voisi laittaa 86 lapun kun lisäsin hieman kasvuvaraa kaavoihin (ei olisi olleet ensimmäiset vaatteet jotka olisivat valmistuneet vasta sitten kun koko käy jo pieneksi, mutta nyt tuo pienempi ipanakin alkaa olla sen verran isompi ettei ole kiinni koko ajan minussa joten saan vähän joitakin omia juttujakin tehtyä päivisin)

Kaavoja puseroon tein pari iltaa, kun halusin napituslistan tuonne takasaumaan ja koska sauma ei ole suora vaan kaareva, aiheutti tämä hieman päänvaivaa ( varsinkin kun hommaan ryhtyi aina vähän ennen puolta yötä jolloin meillä on rauhallisinta tehdä omia juttuja) niin täytyi ihan ajatuksella suunnitella kaavat että täsmäävät (ja jälleen kerran perfektionisti minussa astui esiin) mutta nyt kaavat ovat todella mieluiset. Laitan vielä kuvaa miten tuo napituslista tuolla takapuolella asettuu:


Kuvat on otettu jälleen pimeällä joten eivät mitenkään kovin selkeitä, mutta jospa näistä selvää saisi..

Olen yrittänyt etsiä ruskeita Prymin neppareita mutta ei sellaisia taida mistään saada, joten nyt sitten päätin että jatkossa saavat Kam:in koon 16 nepit sopia myös lastenvaatteisiin niin eivät hypi silmille nuo nepparit jatkossa..
Kaavoja on piirrelty nyt vino pino, joten ompelukone kutsuu  :D

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti