perjantai 17. huhtikuuta 2009

SängynkosteussuojaUusin valmistunut tekele on sängynkosteussuoja vauvalle. Aloitin tämän tekemisen hyvissä ajoin ennen vauvan syntymää, mutta niveleni eivät kestä kovin pitkäjaksoista neulomista, joten pitkään kesti ennenkuin tämän valmiiksi sain. Olipa tämä peitto mukana synnytyssalissakin, kun varauduin pitkään sairaalassaoloaikaan ottamalla käsityön mukaan. Ja tulihan sitä yksinäisinä iltoina osastolla jokunen rivi tehtyäkin synnytystä odotellessa, mutta valmista siis vihdoin tuli!
Yllättävän kiinnostuneita olivat sairaalassa kun kuulivat mihin aioin peittoa käyttää. Eräs hoitaja kertoi että oli tehnyt peiton samalla mallilla ilman reunoja ja samalla värilläkin tyttärensä lapselle vaunuviltiksi (jos nyt oikein muistan).


Tällainen työ oli aivan hirvittävä kuvata ja edelleenkin peitto näyttää kuvassa epätasaiselta vaikka työnjälki on kuitenkin paljon siistimpää. Kaipa nuo varjot saavat työn näyttämään noin kiemuraiselta. tai jotain... Kuva on varmaan 20:s otos enkä nyt parempaakaan saa aikaiseksi. Harmitus..


Peitto on pirtin kehräämön hahtuvaa ja koko on 80cm x 120cm eli hieman reilumpi kuin pinnasängyn patja, joten sen saa taiteltua reunoista patjan alle. Tyylinä on korinpohjaneule. Vielä pitäisi tehdä pienempi suoja jota on helppo liikutella paikasta toiseen ja käyttää esimerkiksi vaunuissa kesällä.

1 kommentti:

 1. Hei. =)

  Pitihän se nyt tulla testaamaan, että kommentti toimii ja näyttää toimivan, kiva.
  Vielä kerran onnea teidän perheen uudesta aarteesta. <3
  Ja oi, kuinka suloinen peitto.
  Meillä on muutama hahtuvapeitto kosteussuojana sängyissä ja ovat kyllä ihania!
  Aurinkoista kevään jatkoa teille (vaikka täällä onkin tänään ollut erittäin epä-keväinen ilma).

  T. Terhi

  VastaaPoista