maanantai 7. helmikuuta 2011

Kestovaippoja.. Pikkuinen säilytyspussukka x2

Olen jo aiemmin kaivannut sellaisia pieniä pussukoita joihin mahtuisi sisälle ainoastaan yksi litimäräksi huuhdeltu/muuten erityisen likainen vaippa, jonka voisi sitten heittää isompaan vaippapussiin niin ettei vaippa sotke/kastele koko pussin sisältöä.

Nyt sitten päätin kokeilla ja tein tällaisia pussukoita:

Kriteerit pussukoille olivat seuraavat: Pussukka pitää olla sellainen että sitä on helppo ja tosi nopea käyttää, valmistamiseen voisi hyödyntää 50x50 vaippapaloja mahdollisimman tehokkaasti, näiden pitää olla tosi nopeasti tehtäviä, kauniin näköisiä ja hyödynnettävissä vielä muuhunkin käyttöön.

Yritin etsiä vinkkiä tällaisten pussukoiden kokoon mutta en löytänyt tällaisia valmiina, joten laitan tähän vielä mitat: kangas on leikattu 22x50 kokoiseksi (tarkoituksella tein pohjan taitteelta, jotta pohjaan ei muodostuisi suotta saumurijälkeä joka voisi päästä vuotamaan), jotta 20 cm vetoketju asettuisi nätisti päästä päähän ilman sen kummempia kikkailuja vetoketjun päissä. Toisesta yläreunasta leikkasin 5 sentin kohdalta kankaan kahtia johon väliin vetoketju asettui ja lopuksi ompelin ympäriinsä pussukan kiinni.

Mangon värisessä pussukassa on sisällä yksi Nalle nöttönen sekä kaksi bambudoubleria, eikä pussi silti pullistele pahasti, joten tämä koko on minusta juuri passeli tähän käyttöön!

Pohdin vielä laittaisinko ripustuslenkin nepillä kiinni pússin yläkulmaan, näin ainakin saisi kätevästi pussukan kuivumaan..

Kestovaippoja.. Lisää harkkahousuja

Näin valmistuivat nämä loputkin "pikkarit". Seuraaviin tarvitaankin sitten lisää bambujoustista..


Norsuharkkarit ovat ihan vahingossa bikinicut mallia, jostain syystä onnistuin piirtämään samalla kaavalla 0,7cm kapeammat kankaat kuin muissa.. Tämän huomasin vasta sitten kun olin ompelemassa jalantien kumppareita ja ihmettelin miksi kuja tulee lähemmäksi imuja kuin muissa vaipoissa. Onneksi moka ei ollut tuon suurempi, nämä pöksyt sopivat itseasiassa ihan samoilla neppisäädöillä kuin muutkin ja istuvat oikein nätisti haaroista (noista tuli melkein jopa paremmat :) )

torstai 3. helmikuuta 2011

Kestovaippoja.. Harkkahousut!

Tajusin yhtäkkiä että meiltä on melkein meinannut mennä pojan herkkyyskausi ohi potta-asioissa. Pottailu on meillä aloitettu aktiivisesti 8 kk:n iästä joten siis 1v2kk on käyty potalla mutta siinä se on ollutkin. Nyt sitten hoksasin että harkkahousuja meillä tarvitaan jotta poika hoksaisi itse aktiivisemmin pyytää potalle, nyt homma on mennyt ennemminkin niin, että minä olen sanomassa milloin käydään potalla, vain sillointällöin poika ilmoittaa että pissille pitäisi päästä ja vasta kun pissi on jo housussa.

Lähdin siis tutkimaan millaisia nuo harkkahousut oikein ovat sillä niistä ei minulla ollut yhtään mitään tietoa. Kun kuitenkin kätköistä löytyy tosi paljon vaippamateriaalia, päätin kokeilla tehdä itse tuollaiset housut ja katsoa tuleeko niistä mitään.. Kaivelin siis koneet esille vaatekomeron nurkasta ikuisuuksien ompelutauon jälkeen ja tällaiset sitten syntyivät:


Päällä PUL, Sisällä bambujoustis sekä imuna kriittisimmällä kohtaa kerros tavallista joustista ja 2 kerrosta bambujoustista . Sekä tietysti pääkallo-nepit sivuilla (molemmilla puolilla on kahdet nepit vaikka kuvassa näkyvät vain ylemmät).

En osannut päättää tekisinkö harkkahousuista pikkarimalliset vai sivuista avattavat, joten kysyin mieheltä mielipidettä. Sainkin vastaukseksi että sellaiset jotka voi avata jos vaipasta löytyykin ylläri, joten sellaiset siis oli tehtävä.

Malli löytyi täältä ja yllätyksekseni malli oli meidän ehkä normaalia pikkaisemmalle pojalle juuri sopiva kireimmillä nepeillä (no ehkä aavistuksen olisi kireyttä vielä saanut olla, mutta niin vhän ettei neppien paikkoja sen vuoksi kannata edes lähteä muuttamaan), joten malli on todennäköisesti sellainen jolla pärjäämme niin kauan kuin tällaisia housuja tarvitaan.

Tuntui todella oudolta tehdä pitkästä aikaa ompeluita, varsinkin kun minun ompelukoneeni ei tempunnut yhtään (eli se on ihan varmasti jotenkin rikki ;)  ) ja kaikki sujui niin joutuisaan ja mutkattomasti. Tein myös paljon sellaisia jotka olisin laskenut virheeksi, mutta niiden ansiosta sain aikaan paljon parempaa kuin mitä olisin tietoisesti tehnyt! Esimerkkinä tästä vaikka se, että en ollutkaan esikutistanut sisäkankaan bambujoustista vaikka aina näin teen ja kun otin pikkarit koneesta, sisäosa oli kutistunut täydellisen istuvaksi pullia vasten eikä löpötä mistään!

Nämä näyttävät päällä yllättävän pikkarimaisilta ja poika onkin innoissaan kun saa käyttää ihan omia "pikkareita", ihan niinkuin siskollakin on pikkarit ;)

Sain näistä sellaisen innostuksen että nyt valmisteilla on ainakin näin aluksi kolmet pikkarit lisää.